BL

A továbbjutás a tét Manchesterben

  • hatharom.com

A hárompontosok találkozóján a Manchester City a Sevillát fogadja a Bajnokok Ligája D-csoportjában szerdán.

Kemény meccs vár a Cityre szerdán. - Fotó: caughtoffside.com

Mind a Manchester City, mind a Sevilla a Bajnokok Ligája D-csoportjában legyőzte a Mönchengladbach gárdáját, míg a Juventustól kikapott. Ezen eredmények köszönhetően pedig vélhetően az angol és a spanyol csapat csatározásából kerül majd ki a másik továbbjutó személye az olaszok mellett a kvartettben.

Roppant fontos mérkőzés vár tehát Manuel Pellegrini együttesére, hiszen ilyen előjelek után hazai pályán nem hibázhat szerdán, ha tovább akar jutni. A chilei mesternek viszont nincs oka panaszra, hiszen csapata jó formában van, legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, utolsó két bajnokiján pedig összesen 11-szer (!) talált a hálóba. Ez főleg úgy számít pazar eredménynek, hogy Fabian Delph, Gael Clichy, Eliaquim Mangala, David Silva, Sergio Agüero, Samir Nasri és Alekszandr Kolarov is sérüléssel küzd és többük játékára szerdán sem számíthat Pellegrini.

[2088259] 2015-10-21 20:45:00 Manchester City - Sevillax

Ezen hiányzók tükrében lehetne esélye a Sevillának a bravúrra, azonban a spanyol csapat a tavalyihoz képest árnyéka önmagának. A piros-fehérek botladoznak bajnokságukban, játékuk fejlődése megtörni látszik, aminek az egyik eredménye, hogy házon kívül még nem tudtak nyerni tétmérkőzést idén.

Ami szintén nem a vendégek esélyét növeli szerdán, hogy Daniel Carriço, Gael Kakuta, Sergio Escudero, Beto, Fernando Llorente és Luismi játékára sem számíthat Unai Emery. Így pedig a rossz forma mellett pláne főhet a feje a spanyol mesternek a kezdőcsapat összeállítását illetően.

A Manchester City perpillanat lényegesen erősebb csapat, még ezen hiányzói ellenére is, mint a Sevilla, sokkal jobb formában van, az Etihadben nagyon megy neki, így nem lenne meglepetés, ha hazai pályán legyőzné a házon kívül pocsékul teljesítő spanyol gárdát.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Manchester City Döntetlen Sevilla
1.60 3.85 5.00
[2088259] 2015-10-21 20:45:00 Manchester City - Sevillax;