Vízilabda

Megkezdi szereplését a Benedek-csapat a Világligában

  • hatharom.com
  • MTI

Olimpiai bajnok nélkül fogadjuk kedden a grúzokat, azonban sikerünk még így is megkérdőjelezhetetlen.

Benedek Tiborékra sima meccs vár kedden.

Kedden kezdi meg szereplését a vízilabda világligában a nyári kazanyi világbajnokságon hatodik magyar férfi vízilabda-válogatott, amely az európai csoportselejtezők első körében, Szolnokon a grúzok legjobbjaival száll vízbe 16 órától.

A helyi Vízilabda Arénában alapvetően fiatalokból álló nemzeti csapatot küld medencébe Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki ezúttal kihagyta az összes olimpiai bajnokot, de világbajnokai közül is csupán öten vannak a 14-es keretben.

Magyarország kerete Grúzia ellen
Kapusok: Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Zalánki Gergő.
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

A kísérletezés "belefér" a vl-sorozatba, már csak azért is, mert az első csoportellenfél nem tartozik a veszélyes riválisok közé. Grúzia válogatottja első nagyobb sikerét azzal érte el, hogy kijutott a 2014-es Európa-bajnokságra, ahol a 12. helyen végzett. Meglepetés lenne, ha akár kis mértékben is meg tudná nehezíteni a Benedek-csapat dolgát a keddi mérkőzésen.

A hét második napján rendezendő találkozó előtt egyébiránt négy edzőmérkőzést kötött le a magyar válogatott, méghozzá a Szolnokkal. A magyar bajnoknál a szerb légiósokon kívül mindenki Cseh Sándor rendelkezésére állt, vagyis igen kemény meccsekkel hangoltak Benedek Tiborék Grúzia ellen. Nem túlzás azt állítani, hogy a tesztmérkőzések jóval szikrázóbbak voltak, mint amilyenre kedden számítani lehet a Világliga ütközeten.

"A délelőtti és a délutáni edzőmérkőzésnek is nagyon nagy volt az intenzitása. Mind a két csapat nagyon akarta bizonyítani, hogy dominálni tud a meccsen - nem győzelmet mondok, mert igazából az most mellékes volt. Mindkét csapat gyakorolt is különböző dolgokat, s ez különösen érdekessé tette, hogy ebben a gyors játékban ki hogyan tud reagálni az új, váratlan fejleményekre. Mindemellett fontos megállapítani, hogy amiket megbeszéltük, azoknak az edzésen történő gyakorlására nem volt mód, élesben kellett bemutatni mindent. Volt, ami működött, volt, ami nem, de összességében az akarás, a küzdés szokás szerint csillagos ötös. Ez azonban a játékunknak csak a 30 százalékát jelenti, a maradék 70 százalék más összetevőkből áll, például a befejezés hatékonyságából, az okos döntésekből - ezekben kell még javulnunk a holnap délutáni meccs kezdetéig." - nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.

Mindezek után összességében egyáltalán nem meglepő, hogy a magyar válogatott toronymagas, 10,5 gólos favoritnak számít kedden Grúzia ellen. Véleményünk szerint hiába állunk fel tartalékosan, a most beválogatott játékosok még motiváltabbak lesznek, mint a legnagyobb sztárjaink, avagy az úgymond B-csapattal is valószínű, hogy lenyomják fiaink a bukmékerek által állított határt.

Fogadás a mérkőzésre hendikeppel
Magyarország .10,5 Grúzia +10,5
1.91 1.91