NB I

Furcsa ferencvárosi szorzó Miskolcon

A magyar állami fogadóiroda igencsak irreális szorzókat tett ki a Diósgyőr-Fradi mérkőzésre.

Ettől a hétvégétől kezdve már a téli időszámítás szerint futballoznak a hazai bajnokságban, így ne lepődjünk meg, ha a 18:00-20:30-as idősáv helyett kedvenc csapatunk 15:30-kor, avagy 17:30-kor lépnek pályára. Szokásos hét eleji rovatunkban ezúttal is a legérdekesebb oddsokra hívjuk fel a figyelmet.

Fogadás az NB I 13. fordulójára - a    oddsai
Dátum Mérkőzés 1 X 2
Szombat, 15:30 INFO Puskás Akadémia-Debrecen 3.35 3.35 2.05
Szombat, 17:30 INFO Békéscsaba-Paks 3.80 3.40 1.90
Szombat, 17:30 INFO Diósgyőr-Ferencváros 7.00 3.80 1.48
Szombat, 17:30 INFO Haladás-Videoton 2.80 3.25 2.40
Szombat, 17:30 INFO MTK-Honvéd 1.90 3.40 3.80
Szombat, 17:30 INFO Újpest-Vasas 1.75 3.45 4.50

Egyre lejjebb csúszik a tabellán a Puskás Akadémia együttese, amely augusztus vége óta nem tudott bajnokit nyerni. A kupából is kiesett alakulat szeptember utolsó hetén kiadós meglepetést okozott azzal, hogy a Ferencváros ellen ikszelni tudott, ám azt követően az MTK és a Videoton is három gólt lőtt Robert Jarni csapatának. Ezzel szemben a Debrecen kitűnően melegített a hétvégi bajnokira, hiszen Géderlakon még csak hármat, hétvégén a bajnokságban viszont már hetet rúgtak Balogh Norberték. A Loki minden támadója remek formában van, így könnyen lehet, hogy a Puskás hálóját is rendesen megtömik a hajdúságiak. A DVSC eddig mindkétszer nyerni tudott Felcsúton, a 2.05-ös odds pedig nem tűnik rossznak arra, hogy ez szombat délután is így lesz.

Hét bekapott gól lett az offenzív futball ára Debrecenben, de Zoran Spisljak csapata kénytelen bátran futballozni, pontra, pontokra van ugyanis szükség, hogy esélyük legyen bennmaradni. A mester a Paks ellen nem számíthat majd középső védőjére, Vaskó Tamásra, így akár még lyukasabb is lehet a viharsarkiak eddig sem túl stabil védelme. A Paks a kínos kupabúcsút követően az Újpest ellen javított a bajnokságban, igaz, ez nem csoda, hiszen hazai pályán remekül szerepelnek Csertői Aurél fiai. Ha viszont el kell hagyni a megyetáblát, beütnek a gondok, hiszen öt meccsen eddig csupán négy pontot szerzett a csapat. A két gárda őszi mérkőzésén a Gévayék egy laza négyessel küldték haza a Békéscsabát, ám az 1.90-es szorzó a Paksra közel sem csábító, látva a zöld-fehérek idegenbeli teljesítményét.

Sem az MTK, sem pedig a Honvéd nem nyújt igazán kiegyensúlyozott teljesítményt, hiszen alig-alig fordul elő, hogy több mérkőzést is megnyerjenek egymás után a fele. Az MTK-nál hosszú idegenbeli széria után a Fáy utcában fogadják majd a Honvédot, míg a kispesti csapat legutóbb a Videoton ellen szenvedett kiütéses vereséget. Nehezen tippelhető mérkőzés, mi valamivel nagyobb esélyt adunk a kék-fehérek sikerére, de a 1.90 itt sem tűnik olyan remek oddsnak, hogy fejünket vesztve rohanjunk a bukihoz.

Ha nem a Ferencváros ellen játszik a Haladás, idén nem lehet megverni. 12 meccsen két vereség, mindkettő a fővárosiak ellen, ezt leszámítva azonban többnyire döntetlen, néha győzelem. Ősszel a Hali Király Gábor remek védéseinek hála, nyerni tudott Székesfehérváron is, igaz, az egy teljesen szétesett Videoton volt, a mostani azonban éppen az újjászületés fázisában van. Merthogy Horváth Ferenc irányításával előbb a kupában, majd a bajnokságban aratott magabiztos győzelmet a Videoton. A elmúlt években remekül ment a piros-kékeknek a vasi csapat ellen, így megéri elgondolkozni a vendégek 2.40-es szorzóján.

Az MTK-Honvéd mellett egy másik fővárosi csata is lesz, hiszen a Vasas Újpestre látogat. A két csapatban egy dolog közös, nevezetesen, hogy a hétvégén mindkét trénert számon kérték a gyatra teljesítmény miatt. A lila-fehérek hihetetlenül régen, a harmadik fordulóban nyertek utoljára bajnokit, míg Czvitkovics Péterék jelenleg kiesőhelyen rostokolnak. Július végén az Újpest nagyon simán nyert Angyalföldön 3-1-re, és bizony most is nyerniük kell, ha nem akarnak még néhány kellemetlen beszélgetést az ultrákkal. Az 1.75-ös szorzó nem is rossz, szerintünk nyernek Kabáték.

Ami viszont kifejezetten furcsa, az a DVTK-Ferencváros párosítás oddstriója. Igen, tudjuk, hogy a miskolciak emberemlékezet óta nem játszottak jól, valamint a Ferencváros jelenleg egy külön szint az NB I-ben, ugyanakkor az 1.48 így is irreálisan alacsony a V-re. A miskolci csapatnál hét közben pénzbüntetést kaptak a játékosok, aminek hatása ugyan nem látszódott meg a Vasas elleni bajnokin, de a győzelem valahogy mégis összejött Bacsáéknak. A Ferencvárosnál az Újpest elleni sikert követően kicsit visszavettek a játékosok, persze a győzelmek így is sorjában jönnek, de valahogy kevésbé meggyőző Thomas Doll csapata, mint volt, amíg még nem lehetett biztos bajnoki címről beszélni. Hogy a magabiztosság és a könnyed aranyérem előbb-utóbb elaltatja-e Böde Dánieléket, az szinte biztos, de hogy Miskolcon így is nyerni tudnak-e, az már közel sem tuti. Az 1x-re 2.45-öt fizetnek jelenleg a    -nál, de mi kíváncsian várjuk az oddsot a DVTK +1.5-re is.

[2005842] 2015-10-24 17:30:00 Diósgyőr - Ferencvárosx;
184980