Tenisz

Djokovics Tsongán is átgázol?

  • hatharom.com

Vasárnap délelőtt Novak Djokovics és Jo-Wilfried Tsonga 21. alkalommal méri össze tudását a sanghaji torna döntőjében.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Úgy tűnik Sanghaj szerencsét hoz a franciáknak, tavaly nagy meglepetésre Gilles Simon, idén pedig Jo-Wilfried Tsonga jutott el a döntőig. Az már más kérdés, hogy csoda lenne, ha a győzelmet is besöpörné, az ellenfele ugyanis a döbbenetesen nagy formában teniszező Novak Djokovics lesz. A bukmékerek sem várnak szoros csatát, 1.05-ös favoritnak hozták ki a szerb világelsőt. Félelmetes, hogy egy Masters-fináléban egy kiemelt játékos ellen csupán ekkora oddsot adnak rá.

Novak Djokovics-Jo-Wilfried Tsonga
Hatharom-tipp: Djokovics 2-0
TippmixPro @ 1.30

Persze teljesen érthető Djokovcsra a mini odds, az elmúlt napokban (is) komoly erődemonstrációt tartott. Pekingben Rafael Nadalt, itt Sanghajban az elődöntőben pedig a világranglista-második Andy Murrayt oktatta. A két klasszis együtt nem tudott annyi játékot összekaparni, ami egy meccs megnyeréséhez elegendő....Nem csak őket, hanem mindenki mást is piszkosul elvert, egyedül az ausztrál cimborája, Bernard Tomic tudott ellene egy szoros szettet kiharcolni, de a végeredmény ott is 2-0 volt a belgrádi sztár javára. 

Varázslat Djokovics módra:

Egyszerűen nem lehet fogást találni rajta, ha az ellenfele emel a színvonalon, akkor ő is megteszi és pillanatok alatt elveszi a másik kedvét a játéktól. Tsonga időnként káprázatos teniszt nyújtott a Nadal elleni elődöntőben, de láthattuk a kínai fővárosban, hogy Nole mennyivel van a spanyol előtt. Ami Rafa ellen éppen hogy elég volt, az Djokovics ellen egy szettre sem lesz jó...Újabb sima győzelem van kinézőben a világelső számára, a közönségkedvenc francia pedig kihozta a maximumot ebből a tornából, csalódott egy vereséggel sem lesz, hiszen a világbajnoki versenyfutásban feljött a kilencedik helyre, vagyis, ha bárki visszalép, akkor pályára léphet Londonban.

Djokovics és Tsonga legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Toronto Kemény Tsonga 6:2, 6:2
2014 Wimbledon Djokovics 6:3, 6:4, 7:6
2014 Roland Garros Salak Djokovics 6:1, 6:4, 6:1
2013 Sanghaj Kemény Djokovics 6:2, 7:5
2013 Indian Wells Kemény Djokovics 6:3, 6:1