Sportfogadás

Sört, popcornt bekészíteni - jön az NFL-dömping!

Vasárnap három NFL-mérkőzést is képernyőre tűz a Sport TV, tippmestereink ezeket vették most górcső alá.

Szeptember elején elkezdődött a rövidke, ám annál tartalmasabb NFL-szezon. Tippmestereink a Logibet-en folyamatosan publikálják legjobbnak vélt tippjeiket, de szeptember utolsó hetétől kezdve már a hatharom.com oldalán is összeállítják a hétvégi kombijukat. A hatodik játékhéten a Sport TV által közvetített három mérkőzést vették górcső alá.

Buffalo Bills-Cincinnati Bengals
Tipp: Cincinnati Bengals
Odds:
1.55 @ Tippmixpro

A 19 órási idősávban a 3-2-vel álló Buffalo Bills és a veretlen Cincinnati Bengals ütközetét nézhetjük meg. Az Andy Dalton vezette vendég offense a liga egyik legjobbja, ám most nem lesz könnyű dolguk a buffalói elit front 7 ellen. Lássuk tippmestereink hogyan látják az esélyeket.

Nagelb: Nagyon valószínű, hogy a Bills kezdő QB-je, Tyrod Taylor nem tudja vállalni a játékot és helyette E.J. Manuel fog kezdeni, ami komoly minőségi romlást jelent. A Bills támadósorából több kulcsjátékos is sérüléssel küzdött az utóbbi hetekben, de jelenleg úgy néz ki, hogy a legtöbben tudnak majd játszani, a kérdés csak az, hogy milyen állapotban teszik ezt. A Cincinnati nagyon egyben van a labda mindkét oldalán, megkockáztatom, hogy jelenlegi formájukban ők a legjobb csapat az AFC-ben. A futás ellen van egyedül gondban ez a védelem, de a sérülések miatt nem gondolom, hogy ezt ki tudja használni a Bills. Szoros, viszonylag kevés pontot hozó meccset várok, ami után a Bengals továbbra is veretlen marad.

Varin: Szinte mindegy, hogy Tyrod Taylor vagy EJ Manuel kezd, egyiket sem tartom valami nagy irányítónak. Meglepően jól kezdett bár a Buffalo csapata, a Colts elleni győzelmüket jelentősen árnyalja az ellenfél gyengécske szezonstartja. Ez a Bills jelenleg nagyon jó védelemmel bír, de nálam még nem playoff-esélyes csapat, így a parádés formában lévő Bengals ellen sem adok nekik sok sanszot. És mivel Andy Dalton nem főműsoridőben játszik, aligha rajta fog múlni a győzelem.

NitroHUN: A legnagyobb kérdés már a kezdő sípszó előtt meg lesz válaszolva: játszhat-e Tyrod Taylor? Amennyiben nem, és EJ Manuel fog szerepelni, úgy gondolom a mérkőzés további elemzésre nem szabadna, hogy szoruljon. Taylor vezetésével már más a helyzet, azonban így is a Cincinnati a masszív favorit. Eddigi szezonjuk legkeményebb feladata előtt áll a Bengals támadósora, de a Bills offense többször bebizonyította már, hogy nem tudja olyan könnyen megnyerni a meccset akkor sem, ha a védelem bravúrozik. Márpedig a hazaiak támadósorából szinte minden sztár valamilyen sérüléssel küszködik, így nehezen látom esélyét, hogy otthon tartsák a győzelmet.

LuckyLuck: Úgy hiszem jól döntöttek, hogy ezt a meccset tűzik képernyőre, hiszen a liga egyik legsokoldalúbb támadóegysége feszül neki a liga egyik legjobb front 7-jének. A Bengals támadófala az első négy hétben csillagos ötösre vizsgázott, a Seattle ellen viszont négy sacket is engedtek, így Andy Dalton irányító idei legrosszabb meccsét tudhatja maga mögött. Paul Alexander OL-koordinatornak gatyába kell ráznia a srácokat, mert ezen áll vagy bukik, hogy megőrzik-e a veretlenségüket. Hazai részről ugyanis Mario Williams és társai rohamozzák majd Daltont, őket megfékezni nem egyszerű feladat. Érdekes párharc lesz A.J. Green elkapó és a buffalói secondary csatája is. Színvonalas, jó meccset várok, ahol véleményem szerint vendég győzelem születik a sokkal jobb támadógépezetük miatt.

Green Bay Packers-San Diego Chargers
Tipp: Green Bay Packers
Odds:
1.14 @ Tippmixpro

Fél 11-től az offense szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket, a Green Bay Packers és a San Diego Chargers meccsén ugyanis igazi légiháború várható, nem kevés ponttal megspékelve. A sajtfejűek 12 meccs óta nem kaptak ki hazai pályán, vajon megszakad vagy tovább él ez a sorozat?

Nagelb: Számomra itt nincs kérdés. Ez az a meccs, amin a Chargers-nek nem osztanak lapot. A San Diego védelme futás ellen átjáróház, amit Eddie Lacy könnyedén használhat ki. Passz ellen eléggé rendben vannak, de olyan szintű irányítóval, mint Rodgers még nem találkoztak. Aki ráadásul magához képest rosszul játszott múlt héten. Nem hiszem, hogy az a teljesítmény megismétlődik. A legnagyobb gond Chargers oldalon mégis azzal van, hogy az O-Line-ban gyakorlatilag már nincs egészséges játékos. Ez már a múlt héten is meglátszott, de most egy olyan front 7-nel kell szembenézniük, amelyik a második legtöbb sack-et érte el eddig a szezonban (5 meccsen 20-at). A secondary ráadásul a 4. legkevesebb yard-ot nyeli be meccsenként, így Rivers-nek borzalmas meccse lesz szerintem.

Varin: Nagyon gyengén szerepelt a Chargers a Pittsburgh Steelers ellen, márpedig az egy kötelező győzelem lett volna, ha Kaliforniában a rájátszás a cél. Persze amíg nem védik meg Riverst és a futójáték is gyenge, addig ez a Chargers csak egy veszélyes csapat, de semmiképpen sem erős. Az egyetlen, ami óvatosságra int engem a meccs kapcsán, az az, hogy biztos vagyok benne, hogy a Packers először botlani egy olyan meccsen fog, ahol nagyon sima favorit, nem pedig egy nagy rangadón. De a realitások azért azt mutatják, hogy a Green Bay 10-20 pontot közé tesz.

NitroHUN: Rodgers hazai interception-mentes sorozata megszakadt ugyan, de még így is bevehetetlen erődnek tűnik a Lambeau Field. A San Diego támadófala nem létezik, ennek köszönhetően futójátékuk elenyésző, Rivers pedig rendszeresen ki van téve a pass-rushereknek, amiből mint tudjuk, Green Bayben nem szűkölködnek. A San Diego ráadásul igazi csalódáson van túl, és mindössze 6 napjuk van kipihenni az utolsó másodperces vereséget. Forma és sérülések szempontjából talán a legrosszabb passzban lévő csapat a San Diego, nem gondolom, hogy pont a Green Bay otthonában szerzik idei első idegenbeli győzelmüket. Minden mindegy alapon egy szoros meccset összehozhatnak, de a győzelemre nem látok komoly esélyt.

LuckyLuck: Nem vagyok benne biztos, hogy légiháború lesz, a San Diego védelme ugyanis futás ellen a liga egyik legrosszabbul teljesítő egysége. A sajtfejűeknek meg van egy Eddie Lacy-jük, aki ezt simán kihasználhatja és idén először 100 yard fölé juthat. Nyilván azért az Aaron Rodgers-féle parádé sem fog elmaradni, egyébként is kárpótolnia kell a wisconsini publikumot, előző héten a Rams ellen ugyanis elég halvány teljesítményt nyújtott. Felüdülés lesz számára most a gyenge San Diego-i defense ellen játszani. A vendégek irányítójára, Philip Riversre viszont ismét nehéz meccs vár, továbbra is egy felforgatott fal mögött kell játszania, láthattuk a Pittsburgh ellen is, hogy ebből nem sok jó sülhet ki. Most a liga egyik legdurvább LB-duója, Clay Matthews és Julius Peppers fog rá vadászni. Bántóan kevés szó esik egyébként a médiában a sajtfejűek védelméről, pedig például passz ellen a negyedik legjobbak, a nyolc lehalászott labdájukkal pedig a második legeredményesebbek. Nem ez lesz a forduló legizgalmasabb meccse, szerintem minimum két touchdown lesz a két csapat között.

Indianapolis Colts-New England Patriots
Tipp: New England Patriots
Odds:
1.18 @ Tippmixpro

Megéri fent maradni a harmadik derbire is, melyen a két ősi rivális, az Indianapolis Colts és a New England Patriots feszül egymásnak. Igazi csemegének ígérkezik ez a derbi, főleg a labdaleeresztős sztori után. Andrew Luck 0-4-re áll Tom Brady ellen, vajon most sikerül szépítenie a fiatal irányítónak?

Nagelb: A Colts-nak támadásban meglennének a fegyverei ahhoz, hogy a Pats védelmét megoldhatatlan feladatok elé állítsa, hiszen Gore-nak köszönhetően van normális futójátékuk a Pats pedig 4,51 yardot enged futásonként, ami az egyik legrosszabb mutató ligaszinten. Emellett a bajnokcsapat secondary-je is igencsak sebezhető. Ennek ellenére nem látok rá esélyt, hogy nyerjen a Colts, aminek egyik fő oka, hogy a támadófal katasztrofális idén és ez nem sok jót ígér Luck számára egy olyan front7 ellen, amelyik holtversenyben a 4. legtöbb sack-et érte el. Emellett a védelem is sebezhető minden szinten, amit Brady-ék könnyen kihasználhatnak. Elég csak abba belegondolni, hogy amióta Luck a ligában van négy meccsen játszottak a Pats ellen és a jelenlegi címvédő minden alkalommal 40 pont felett teljesített. A védelemben pedig komoly játékosmozgások nem voltak az utóbbi években. McDaniels és Brady kívülről tudja kinek mi a gyengéje az egyes posztokon és úgy gondolom, hogy ezeket könyörtelenül ki is fogják tudni használni, mert az embereik megvannak hozzá.

Varin: Klasszikus revenge game. A Patriots úgy kezdte a szezont, hogy ők megmutatják mindenkinek és gyakorlatilag tényleg 100%-ot nyújtanak minden meccsen, ki akarnak végezni mindenkit. Most eljött a végső bosszú ideje, és én nagyon tartok tőle, hogy blowout lesz. A Patriots zseniális idén, már most újra a 19-0-t emlegetik velük kapcsolatban, a Colts viszont még jobban is szerepelt Hasselbeckkel, mint Luckkal, ami mindent elmond a jelenlegi állapotokról. Ez az Indy még nincs jól összerakva, nagyon jól jönne nekik egy bye week, így pedig a Brady vezette támadósor ellen szinte semmi esélyük. Óriási verést sejtek, akár 30 pont is lehet a csapatok között, ha a Pats-játékosok vérben forgó szemekkel futnak ki a gyepre.

NitroHUN: A legjobb tipp biztosan az over lenne a közvetítés során elhangzó labdabotrányos utalásra. A szezon előtt sokan ezt a két csapatot várták az AFC döntőjébe, sokan ráadásul a Coltsot tartották esélyesebbnek erre. Ehhez képest láthatjuk, hogy a Patriots támadósor földönkívüli számokat mutat be, miközben a Coltsnál a hibahalmozásban jeleskednek leginkább. Ha figyelembe vesszük Luck botrányos mérlegét Brady ellen, és általánosságban a csoporton kívüli meccseken, láthatjuk, hogy mennyire nincs még ellenfele szintjén a Colts vezére. Bár Brady egy interjúban azt mondta, nem akar bosszút állni, azért ne higgyük, hogy vissza fogja fogni magát, ha nagyra nőne a különbség.

LuckyLuck: Ne legyen igazam, de a három közül ez ígérkezik a legkevésbé szoros meccsnek. Az Indianapolis offense-ből hiányoznak az igazán minőségi játékosok, Andrew Luck pedig hiába liga elit irányító, csodákra ő sem képes, pláne, hogy rakoncátlankodik a válla, ami miatt meccseket kellett már kihagynia. A védelmük sem tud sokat hozzátenni, sőt a rengeteg sérült miatt még egy erős közepes szint sem várható el tőlük. Szinte minden tekintetben gyenge számokat hoznak, és Colts drukkerként a legszomorúbb, hogy mindezt nem túl erős csapatok/támadóegységek ellen. Semmi esélyt nem látok arra, hogy hatékonyan tudjanak fellépni az úthengerként mindenkit eltaposó Patriots offense ellen. Tomy Brady brutálisan jó formában, a célpontjai szintén, innentől védelem legyen a talpán, aki megálljt parancsol neki. Az elmúlt négy összecsapásuk mind fölényes hazafi sikert hozott, most is lesz vagy 2-3 TD köztük.

A hatharom.com vasárnapi NFL-szelvénye - a     szorzói alapján
Dátum Meccs Tipp Odds
Vasárnap, 19:00 Buffalo Bills-Cincinnati Bengals Cincinnati 1.55 @ TippmixPro
Vasárnap, 22:25 Green Bay Packers-San Diego Chargers Green Bay 1.14 @ TippmixPro
Hétfő, 2:30 Indianapolis Colts-New England Patriots New England 1.18 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 2,09
További NFL-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!