EURO 2016

Norvégiával játszunk a pótselejtezőn

Bernd Storck csapata idegenben kezd a norvég válogatott ellen.

A pótselejtező sorsolásának végeredménye
Ukrajna-Szlovénia
Svédország-Dánia
Bosznia-Hercegovina-Írország
Norvégia-Magyarország

Vasárnap délben Svájcban kisorsolták a magyar válogatott Eb-pótselejtezős ellenfelét. A Dánia, Írország, Szlovénia, Norvégia négyesből végül a húzás a norvégokat dobta elénk, velük játszunk tehát Franciaországért.

Norvégia#nor-norway

A Vikingek a H-csoport harmadikjaként játszanak pótselejtezőt, ám mindössze húsz percre voltak a biztos kijutástól. Az utolsó fordulóban Olaszországban kellett volna nyerniük, de végül Pelléék megfordították a mérkőzést és így a Máltán nyerő Horvátország jutott ki a kontinenstornára. Norvégia a selejtezősorozatban Olaszországtól oda-vissza kikapott, a horvátok ellen egy győzelem egy vereség a mérlegük, a bolgárok ellen hat pontot szereztek, Azerbajdzsán ellen hazai pályán botlottak egyszer, míg Máltát oda-vissza legyőzték.

[2127947] 2015-11-12 20:45:00 Norvégia - Magyarországx;

A norvég csapat ellen utoljára 2012 novemberében találkoztunk, akkor Olsen Egil csapata 2-0-ra tudta legyőzni a mieinket a Puskás Ferenc Stadionban. Érdekesség, hogy azon a mérkőzésen nálunk még pályára lépett Szabics Imre is, míg a szövetségi kapitány Egervári Sándor volt. Egervári akkor azt mondta, a jobb csapat nyert, a vendégek minden tekintetben a mieink fölé nőttek.

Tétmérkőzésen közel tíz éve találkozott a két csapat, a 2008-as Eb-selejtezőben 8-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak a norvég csapat, mely végül Görögország és Törökország mögött a harmadik helyen végzett 23 ponttal, míg a magyaroknak ugyanebben a csoportban csupán 12 egység jött össze.

A mértékadó tranfermarkt.de adatai szerint a nemzeti csapatuk értéke körülbelül duplája a miénknek (47 millió euró a 23 millió ellenében), legnagyobb sztárjuk pedig a Real Madridban futballozó Martin Ödegaard a maga 4 millió eurójával. Játékosaik szerte Európában futballoznak, így ad játékost többek között a Norwich City, a Bournemouth, a Mönchengladbach, az Olympiakos, a Hertha Berlin, az Alkmaar, a Celtic vagy éppen a Debrecent néhány hete kivégző Rosenborg csapata is.

Az első mérkőzésekre november 12/13/14-én kerül sor, a visszavágókra november 15/16/17-én.

[2127947] 2015-11-12 20:45:00 Norvégia - Magyarországx;
Percről percre: EURO 2016 Pótselejtező sorsolásx