Premier League

Folytathatja menetelését az Arsenal

  • hatharom.com

A Manchester United legyőzése után az újonc Watford együttesének két vállra fektetése sem okozhat gondot az Ágyúsoknak.

Az Arsenal folytathatj menetelését. - Fotó: caughtoffside.com

Ahhoz képest, hogy mekkora gödörben volt az Arsenal, Arséne Wenger együttese immáron a második helyen áll a Premier League-ben, s mindössze két egység a lemaradása az éllovas Manchester Cityvel szemben. Mindez annak köszönhető, hogy az Ágyúsok formába lendültek az utóbbi fordulókban, hiszen az addig veretlen Leicester City otthonában 5-2-re nyertek három hete, míg a nagy rivális Manchester United gárdáját 3-0-s kiütéses vereséggel küldték haza Észak-Angliába 13 napja. A menetelés folytatására pedig jó esélye van a fővárosi gárdának, mivel az újonc Watforddal találkozik szombaton.

A sárga-feketék összességében nem teljesítenek rosszul az élvonalban, mivel nyolc kör után már 10 pontjuk van, amit masszivitiásuknak köszönhetnek. Főleg a védekezésre koncentrálnak Quique fiai, hiszen holtversenyben a legkevesebb gólt kapták a Premier League-ben. Ez megsüvegelendő teljesítmény, azonban az már nem, hogy mindössze hatszor találtak be, ami az egyik leggyengébb mutató az élvonalban.

A válogatott mérkőzések adta szünet egyébiránt jól jött a hazaiaknak, hiszen az utóbbi két fordulóban nem igazán ment a Watfordnak, vagyis rendezhették soraikat a Lódarazsak. Azonban továbbra is több meghatározó játékosára nem számíthat Quique az Arsenal ellen, hiszen Joel Ekstrand, Nyom, Valon Behrami, Ikechi Anya, Lloyd Doyley és Jurado játéka is erősen kérdéses szombaton, ami egyértelműen nem a hazaiak malmára hajtja a vizet.

[1988798] 2015-10-17 18:30:00 Watford - Arsenalx

A vendégeknél most minden rózsaszín, hiszen ahogy fentebb említettük a gárda pazar formában van és a sorsolás pikantériájának köszönhetően a jövő hét végén - akkor rendezik a manchesteri városi derbit - akár át is vehetik a vezetést a bajnokságban. Persze ehhez először az kell, hogy a piros-fehérek bevegyék Watfordot, amire minden sanszuk megvan.

Arséne Wenger szombaton csak a három régóta sérült játékosára - Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Danny Welbeck - nem számíthat biztosan, mellettük Laurent Koscielny és Alexis Sánchez játéka kérdéses. A francia kisebb problémával, míg a chilei fáradtsággal küzd, hiszen magyar idő szerint szerda hajnalban még Peruban játszott világbajnoki selejtező mérkőzését válogatottjával. Ám Sánchez habitusát és jelenlegi formáját ismerve biztosan játékra jelentkezik a hétvégén.

Úgy érezzük, hogy a felek közt perpillanat minden téren nagy a differencia az Arsenal javára, avagy azon a véleményen vagyunk, hogy az Ágyúsok sorozatban harmadik bajnokijukat is megnyerik és tovább tapadnak a Manchester Cityre.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Watford Döntetlen Arsenal
5.50 3.80 1.57
[1988798] 2015-10-17 18:30:00 Watford - Arsenalx;