Premier League

Klopp bemutatkozik a Premier League-ben

  • hatharom.com

Jürgen Klopp rögtön rangadóval nyit új csapatánál, hiszen a Liverpool a Tottenham otthonába látogat szombaton.

Jürgen Klopp szombaton debütál a Premier League-ben. - Fotó: caughtoffside.com

Noha az utóbbi hetekben nem teljesített rosszul a Liverpool - legutóbbi hat meccsén veretlen maradt a gárda -, a vezetők mégis megköszönték Brendan Rodgers eddigi munkáját, és az északír mester helyére ismételten egy külföldi szakvezetőnek, a német Jürgen Kloppnak szavaztak bizalmat.

Az új edzővel biztosan megindulnak a Vörösök felfelé a tabellán, ám természetesen Kloppnak is időre van szüksége, mire az új csapata felveszi a német tempóját, taktikáját, stílusát. Az persze nem jött rosszul a Dortmund korábbi trénerének, hogy most volt két hete, hogy felkavarja az álló vizet Liverpoolban, azonban a vendégek nem várják túl jó előjelekkel a szombati találkozót. Jon Flanagan, Jordan Henderson, Christian Benteke, Roberto Firmino, Joseph Gomez, Danny Ings és Jordan Rossiter biztosan kihagyja a londoni meccset, míg Philippe Coutinho és Dejan Lovren játéka erősen kérdéses.

[1988797] 2015-10-17 13:45:00 Tottenham Hotspur - Liverpoolx

Azonban még így is van potenciál a Vörösökben, de biztosan nem lesz egyszerű a dolguk, hiszen a Tottenham formába lendült, ugyanis például Mauricio Pochettino gárdája legutóbbi White Hart Lane-i összecsapásán 4-1-re győzte le az éllovas Manchester Cityt.

A Spursre egyébként sem lehet panasz az idei szezonban, ami annak köszönhető, hogy a gárda védekezése nagyjából stabilizálódott, holtversenyben a legkevesebb gólt kapták - igaz, a legutóbbi négy tétmeccsen rendre bevették a kék-fehérek kapuját - és a legkevesebb vereséget szenvedték el a kék-fehérek a bajnokságban. Ezek pedig még akkor sem rossz ajánlólevelek, ha a hazaiaknál is vannak jócskán sérültek, mivel Alex Pritchard, Szon Heung Min, Ryan Mason, Nabil Bentaleb és Eric Dier sérülés miatt csak a lelátóról figyelheti a találkozót.

Az utóbbi években rendre a liverpooliak diadalmaskodtak a londoniak felett, azonban erre most kevesebb az esély, mint korábban, ugyanakkor természetesen nem zárható ki a vendégsiker. Véleményünk szerint minden körülményt figyelembe véve perpillanat a legjobb fogadási lehetőség a hétvége egyik legnagyobb rangadójára az a mindkét csapat szerez gólt, ami nem mellesleg jól is fizet.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.60 2.05
[1988797] 2015-10-17 13:45:00 Tottenham Hotspur - Liverpoolx;