Bundesliga

Javításra készül a Dortmund

  • hatharom.com

A kínos müncheni kirándulás után ezúttal a Mainz otthonába látogat a Borussia Dortmund.

Legutóbbi három bajnokiján nem nyert a Dortmund.

Amilyen jól indította szezonját a Dortmund, olyan pocsékul teljesített az előző hetekben, hiszen legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt a Borussia. Ráadásul a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt a BVB óriási pofonba szaladt bele, a nagy rivális Bayern München otthonában szenvedtek 5-1-es vereséget a sárga-feketék.

Thomas Tuchelnek tehát fel kell ráznia gárdáját, ami nem lesz egyszerű, de mivel profi játékosokról beszélünk, így biztos, hogy Marco Reusék a legjobb tudásukat nyújtják majd pénteken. Főleg a védekezését kell rendbe tennie a vendéggárdának, mivel a korábbi betonvédelem manapság meg sem közelíti stabilitását és keménységét, hiszen minden meccsen kap gólt, ráadásul nem is egyet. A támadószekcióval egyébiránt nincs különösebb probléma, a dortmundiak minden meccsükön betaláltak eddig, ez a tendencia pedig folytatódhat.

[2002172] 2015-10-16 20:30:00 Mainz 05 - Borussia Dortmundx

Öröm az "ürömben" a vendégek számára, hogy Tuchel mester jól ismeri a mainzi közeget, tulajdonképp haza látogat a BVB szakvezetője, hiszen korábban éveken át a piros-fehérek sikereiért felelt, vagyis jól ismeri a hazai játékosok döntő többségét. Ez egyértelműen a vendégek malmára hajtja a vizet, na, meg az sem mellékes, hogy a hazaiknak sem megy manapság, a kényszerszünet előtti három találkozójából kettőt is elveszített az FSV. Arról nem is beszélve, hogy a hazaiaknál több meghatározó futballista játéka is kérdéses, és a gárda védekezése - a dortmundiéhoz hasonlóan - nagyon gyenge.

Úgy gondoljuk, hogy a két formán kívüli gárda összecsapásán a jobb erőkből álló BVB mászik ki a gödörből, avagy a vendégek, ha kínkeservesen is, de behúzzák a találkozót.

Háromesélyesés fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Mainz Döntetlen Dortmund
5.80 4.15 1.50
[2002172] 2015-10-16 20:30:00 Mainz 05 - Borussia Dortmundx;