Férfi kézilabda BL

Lehúzás a Veszprémre tenni vagy sima lesz?

  • hatharom.com

A szezon eddigi talán legnagyobb rangadójára készülnek Veszprémben: a Bajnokok Ligája 5. fordulójában a német THW Kiel látogat a királynék városába.

A tavalyi elődöntőben óriási meccsen nyert a Veszprém / ehfcl.com

Az egész forduló legnagyobb párosításának is betudhatjuk a szombati Veszprém-Kielt, hiszen amellett, hogy két kiváló csapat csatájáról beszélünk, a klub különleges kapcsolatban áll egymással. Veszprémben éveken át a THW számított a legnagyobb kihívásnak és mumusnak - a németekkel valahogy mindig meggyűlt a baja a bakonyiaknak -  de az éveken át tartó tudatos építkezésnek köszönhetően immáron a német sztárcsapatnak van több oka az aggodalomra. A két csapat legutóbb a májusi négyes döntőben találkozott egymással, és a Veszprém visszavágva a 2014-es elődöntőbeli vereségért, háromgólos győzelmet aratott németföldön a Zebrák ellen.

H2H
30.05.15 BL Kiel  Veszprém 27 - 31
31.05.14 BL Veszprém Kiel 26 - 29
27.04.13 BL Veszprém Kiel 28 - 29
21.04.13 BL Kiel  Veszprém 32 - 31
17.02.13 BL Kiel Veszprém 32 - 21

A két csapat rivalizálása tehát igen magas szintre emelkedett, ráadásul külön pikantériát ad a párharcnak, hogy mindkét oldalon akadnak olyan klasszisok, akik korábban a másik csapatot erősítették. A Veszprémben játszó Momir Ilics, Christian Zeitz és Aaron Palmarsson Bajnokok Ligáját is nyert a németekkel, a Kielben légióskodó Marko Vujin pedig éveken át a veszprémi közönség egyik legnagyobb kedvence volt. Amellett tehát, hogy sokat találkozott egymással az utóbbi időben a két együttes, a játékosok is jól ismerik egymást - éppen ez az, amiért egy fantasztikus meccs kerekedhet a szombatiból.

"Izgatottan várom a találkozót volt csapatom ellen" - mondta az izlandi Palmarsson csapata honlapjának.  "A Kiel a Bundesligában a szezon kezdetén kicsit szenvedett, de aztán láthattuk, hogy a múlt hétvégén milyen jól játszottak Plockban. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen erőt képviselnek. A THW Kiel az mindig THW Kiel. Ők mindig is a legjobb csapatok közé fognak tartozni. Mi a múlt hétvégén begyűjtöttük ugyan a két pontot, de nem engedhetjük meg azt magunknak, hogy így játszunk egy olyan csapat ellen, mint a német bajnok. Ismét hazai pályán fogunk játszani, de sokkal jobban kell teljesítenünk, ha nyerni akarunk most szombaton" - figyelmeztetett a klasszis játékos. Hasonlóan látja a Kiel felfejlődését a németek egy korábbi ikonja, a kétszeres BL-gólkirály Momir Ilics is. "Kezdetben voltak nehézségeik a szezon elején, de láttam a legutóbbi meccsüket, és úgy gondolom, hogy ismét jó formában játszanak. Megtalálták néhány játékos személyében a megoldást a korábbi problémákra, és most már nagyon jól teljesítenek. Biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz ellenük" - mondta a szerb, aki elsősorban a Plockban aratott 14 gólos Kiel-sikerre alapozott. Tény, a nyáron Palmarsson mellett Filip Jichát is elveszítő német sztárcsapat beragadt a szezon rajtjánál, ám az eredményeikből úgy fest, kezd magára találni, különösen a kapuban újabb ismét parádézó dán Niklas Landin esett át nagy formajavuláson.

Fogadás a végeredményre    
Veszprém Döntetlen Kiel
1.30 9.75 3.75

Az oddsok alapján a szombati találkozó sima hazai, de mi óvva intenénk attól mindenkit, hogy lebecsülje a németek esélyeit. A Veszprémben továbbra is maródi Nagy László és Christian Zeitz, így a jobbátlövő posztot az eredetileg szélső Gulyás Péternek kell megoldania. A Kielben a német válogatott beállós Wiencek sérült, de a dán Toft Hansen személyében így is maradt egy világklasszisa a Zebráknak a posztra, továbbá két szélső, Dominik Klein és Torsten Jansen is kihagyja a meccset.

A formával egyik oldalon sincs gond, ám talán a Kiel egy hajszállal jobb passzban lehet - legalábbis önmagához képest. A Veszprémnek támadásban nagyon koncentráltnak kell lennie, ám ha Ilicsék jó napot fognak ki, akkor bizony könnyen összejöhet a csoportban a negyedik győzelem is.

Veszprém - Kiel
hatharom.com-tipp: Kiel +6,5
TippmixPro@1.25
MVM Veszprém - THW Kiel
Bajnokok Ligája, A-csoport, 5. forduló
Veszprém Aréna, szombat 15.15 ó
Vezeti: Oscar Raluy Lopez (ESP) Angel Sabroso Ramirez (ESP)
Tv: Sport1, EHF Tv, SkySport2 (de)
Bajnokok Ligája, A-csoport
    M GY D V GK P
1. MKB Veszprém 4 3 1 0 109:96 7
2. Kiel 4 3 0 1 118:96 6
3. PSG 4 3 0 1 135:116 6
4. Flensburg-H. 4 2 0 2 116:107 4
5. PPD Zagreb 4 2 0 2 93:97 4
6. Wisla Plock 4 1 1 2 102:118 3
7. Celje 4 1 0 3 95:103 2
8. Besiktas 4 0 0 4 100:135 0