EURO 2016

Háromból kétszer kiesnénk

A bukik nem bíznak bennünk: egyedül Szlovénia Eb-szereplésére adnak kevesebb esélyt.

Vasárnap délben sorsolnak ellenfelet a magyar labdarúgó-válogatottnak az Eb-pótselejtezőn. Szerdai cíkkünkben már eszmét cseréltek olvasóink, hogy vajon, melyik válogatott ellen mennyi esélyünk lenne a kijutásra, ám most több bukméker számszerűsítette a vágyálmunkat, vagyis hogy ott leszünk jövőre Franciaországban.

Mint ismert, a magyar csapat az Írország-Dánia-Norvégia-Szlovénia négyesből kap ellenfelet a novemberi pótselejtezőre, számításaink szerint pedig egyik riválissal szemben sem lennénk favoritok. Ami a bukmékerek véleményét illeti, 1.55-ös szorzóval fogadhatunk arra az egyik "zöld" bukmékernél, hogy bárkit is kapunk, nem jutunk tovább. Ennél csak az egyik potenciális pótselejtezőbeli ellenfelünknek, Szlovéniának rosszabbak az esélyei.

Kijut-e a pótselejtezőn az Eb-re?
Válogatott Kijut Nem jut ki
Kiemeltek
Bosznia-Hercegovina 1.55 2.30
Svédország 1.50 2.40
Ukrajna 1.33 3.00
Magyarország 2.30 1.55
Nem kiemeltek
Dánia 1.75 1.95
Írország 2.05 1.68
Norvégia 2.00 1.72
Szlovénia 2.70 1.40

Ennél bukinál tehát egyedül Szlovénia Eb-szereplésére adnak kevesebb sanszot, ám ez sincs mindenhol így. Egy másik brit irodánál például Magyarország és Szlovénia sikere is 2.75-szörös szorzó, ami alapján könnyen elképzelhető az is, hogy a szomszédország ellen is bőven 2 felett lenne a kvalifikációnk szorzója.

A fent említett zöld irodánál egyébként fogadhatunk is arra, hogy melyik csapatot kapjuk majd a sorsolásnál, az odds minden esetben 3.80. Ha esetleg valaki össze akarja kötni a két fogadást, azt is megteheti, ám itt csak a három favorit ellen kínálnak oddsot.

Magyarország ellen játszik és kijut az Európa-bajnokságra
Válogatott Igen Nem
Dánia 5.20 1.13
Norvégia 5.80 1.11
Írország 5.80 1.11

Ebből arra lehet következtetni, hogy Dánia ellen lenne a legkevesebb esélyünk és a bukik szerint Norvégia és Írország is ugyanolyan valószínűséggel verne ki minket.