Tipp

Babos a címvédőt is lelépheti

  • Cesc18

A magabiztos első körös siker után a legjobb 16 között is győzelmet várunk a magyar kiválóságtól Tiencsinben.

Alison Riske-Babos Tímea
Hatharom-tipp: Babos
TippmixPro @ 1.65
Eddig éri meg: 1.60
Tipperősség: 4/10

Hazánk büszkesége, Babos Timi az amerikai nyílt teniszbajnokság után Tokióban kezdte meg az ázsiai szezont. Egyelőre nem igazán jöttek számára az eredmények, egyedül Kantonban tudott meccset nyerni, illetve most itt Tiencsinben. Persze neki a fő dobás a szingapúri világbajnokság lesz, ahol Kristina Mladenovical az oldalán párosban érdekelt. Ez a verseny kiváló lehet önbizalom gyűjtésre, hiszen nem olyan kemény a mezőny. A főtáblán az orosz Alla Kudrjavcevát 6:0, 6:1-gyel végezte ki, a folytatásban pedig a címvédő Alison Riske lesz az ellenfele.

Riske és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2012 Birmingham Babos 6:4, 4:6, 7:6

Babosra jellemző, hogy a semmiből megtáltosodik és elkezd tudásának megfelelően játszani. Nagyjából ezt láthatjuk nála most is. Az elmúlt hetek szenvedése után Kudrjavceva ellen a legjobb teniszét vette elő. Ültek az adogatásai, és a fontos pontokat is megtudta nyerni. Ezzel a játékkal egyértelmű favorit Riske ellen is, aki Tiencsin előtt hét tornán kapott ki rögtön az első körben. Most mellé állt a szerencse és könnyű ellenfelet kapott, így megtört a nyeretlenségi szériája.

Egyszer találkoztak eddig, méghozzá három éve Birminghamben. Akkor a magyar lány egy kiélezett csatában tudott nyerni, és mivel az amerikainak a fű a legerősebb borítása, ez mutatja, hogy Babos tudásban simán felveszi a versenyt a top 50-et is megjárt riválisával. 

Nincs meg az átütőerő Riskében, az önbizalma is megcsappanhatott a sorozatos vereség okán, és címvédőként a nyomás is inkább rajta van. Ha Babos úgy adogat, mint Kudrjavceva ellen, akkor ezt a meccset is megoldhatja két játszmában.