EURO 2016

Hihetetlen... A 89. percben buktuk el a biztos Eb-szereplést

A lefújás előtti pillanatokban Selcuk Inan döntött, Törökország a legjobb csoportharmadik.

Óvatosan kezdtek a csapatok mind Törökországban, mind pedig Lettországban, de az nagyon hamar kiderült, a kazahok bizony nem szeretnének asszisztálni a magyar Eb-részvételhez. A vendégek nagyon nagy akarással vetették magukat a mérkőzésbe, több lövést is megeresztettek a lettek kapuja felé. Eközben Törökországban csendesen csordogált a meccs, megvolt ugyan a Félholdasok mezőnyfölénye, de helyzetet nem tudtak kialakítani jó ideig. Nem úgy a csehek, akik hamar kétgólos vezetésre tettek szert Hollandiában, amely egyben azt is jelentette, a törökök támadhattak bátran a győzelemért, nem forgott veszélyben a pótselejtezőjük.

Az első félidő unalmasnak mondható 2x45 perce után a csapatok rátettek még egy lapáttal, még annyi esemény sem történt a második játékrész első perceiben, mint előtte. Ez persze minket egyáltalán nem zavart, örömmel unatkoztunk a képernyők előtt. Aztán a második játékrész első kapuralövéséből megszerezte a vezetést Kazahsztán, ráadásul a csehek is eldöntötték Hollandia sorsát. Úgy tűnt, egyetlen török gólon múlik minden. Gianluca Rocchi remekül vette észre, hogy Gökhan Töre csúnyán szabálytalankodott, így Törökország az utolsó 12 percet emberhátrányban volt kénytelen lejátszani. A hazaiak idegesen, pontatlanul játszottak, igazán nagy helyzetet nem is tudtak kialakítani a második félidőben. A 89. perc aztán meghozta a katasztrófát, Selcuk Inan szabadrúgásból bevette Izland kapuját.

Izland teljesítette, amit a magyar futballszurkolók és a sportszerűség megkövetelt tőlük, ők tényleg küzdöttek a pontszerzésért. Lettország viszont finoman szólva sem törte össze magát a gyengécske kazahok ellen. Sajnos így a legjobb csoportharmadikok a törökök lettek, mi pedig pótselejtezünk. Sorsolás vasárnap, a lehetséges ellenfelek: Dánia, Írország, Norvégia, Szlovénia.

[1667347] 2015-10-13 20:45:00 Lettország - Kazahsztánx;[1667349] 2015-10-13 20:45:00 Törökország - Izlandx;
Percről percre: Lettország-Kazahsztán és Törökország-Izland_2015_10_13x