Tenisz

Djokovics Nadalt legyőzve hatodszor lehet Peking királya

  • hatharom.com
megosztom

Vasárnap kora délután Novak Djokovics és Rafael Nadal 45. alkalommal méri össze tudását a pekingi keménypályás tenisztorna döntőjében.

Ha érdekel, hogy tippmestereink hogyan látják az esélyeket ezen a meccsen, akkor látogass el a LOGIBET.COM-ra!

Egészen döbbenetes, az Open Érában rekordnak számító 45. alkalommal feszül egymásnak Novak Djokovics és Rafael Nadal a pekingi torna döntőjében. A szerb világklasszis soha nem kapott még ki a kínai fővárosban, szám szerint 28-0 a mérlege, ami öt győzelmet foglal magába. Hasonló uralkodást éppen Nadaltól szokhattunk meg a korábbi években salakon. A mallorcai klasszis egyébként szintén nyerte már meg ezt a tornát, ám annak már tíz éve.

Novak Djokovics-Rafael Nadal
Hatharom-tipp: Djokovics 2-0
TippmixPro @ 1.40

Djokovics szokás szerint ihletett formában játszott az elmúlt napok, a legszorosabb szett, amit kitudtak ellene harcolni egy 6-3 volt, pedig a nagy szervás John Isnerrel is találkozott... Elképesztően jól mozog a pekingi borításon (is), és ezen a helyszínen tényleg őt imádják a legjobban, valószínűleg ezért is szereti annyira ezt a tornát. Fura azt látni, hogy egy Nadal ellen 1.10 körül fizetnek a győzelmére, de abszolút ez a reális, jelenleg ennyivel jobb a spanyol riválisnál, így hiába a salakkirályra a csábító 5.00-ös odds, még azt is nehéz elképzelni, hogy trédre jó legyen.

Idén kétszer találkoztak, méghozzá Rafa felségterületén, a Roland Garroson és Monte-Carlóban. Mindkét tornán szettveszteség nélkül győzött a világelső szerb, így komoly meglepetés lenne, ha éppen Pekingben kapna ki. Sőt, mi azt is nehezen tudjuk elképzelni, hogy Nadal játszmát nyerjen. Mutatott életjeleket a héten, de hasonló volt a helyzet az amerikai tornákon is, majd jött egy Kei Nisikori vagy Feliciano López és kikapott tőlük...Továbbra is hiányzik az átütőerő a játékából, Djokovicsot ráadásul korábban is csak akkor tudta legyőzni, ha mind játékban, mind fejben a legjobbját hozta.

Djokovics és Nadal legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Roland Garros salak Djokovics 7:5, 6:3, 6:1
2015 Monte-Carlo Salak Djokovics 6:3, 6:3
2014 Roland Garros Salak Nadal 3:6, 7:5, 6:2, 6:4
2014 Róma Salak Djokovics 4:6, 6:3, 6:3
2014 Miami Kemény Djokovics 6:3, 6:3
megosztom