EURO 2016

Kínos vereség Görögországban, sorsunk a spanyolok kezében

Gólgazdag összecsapáson vereséget szenvedtünk, így szurkolhatunk a spanyoloknak és Lettországnak.

Nem túlságosan meglepő, Böde Dániel a kezdőben kapott helyet Görögország ellen, csak úgy, mint Németh Krisztián vagy éppen a Feröer-szigetek ellen betliző Juhász Roland. Canasz szövetségi kapitány több ismeretlenebb nevet is harcba küldött a magyarok ellen, így joggal reménykedhettünk benne, hogy a hazaiak nem veszik annyira komolyan az utolsó csoportmeccsüket.

Az 5. percben már következett a "duplasokk", Szatfilidisz góljával a görögök, Budescu találatával pedig a románok szerezték meg a vezetést, vagyis beláthatatlan távolságba került a csoport második helye. A görögöknek érezhetően jót tett a selejtezősorozatbeli első hazai góljuk, hiszen rendre ők járatták a labdát a mi térfelünkön, a magyar csapatnak viszont nem akadtak nagy lehetőségei a mérkőzés elején. Tulajdonképpen az első kidolgozott helyzetünkből egyenlítettünk, Leandro beadását Lovrencsics fejelte Karnezisz kapujába.

A második félidő abból a szempontból már lényegtelen volt, hogy a szünet előtt Budescu megduplázta a románok vezetését, így eldőlt a magyar válogatott sorsa. Szerencsére küzdöttek-harcoltak tisztességgel a mieink, Németh Krisztián révén vezetést is szereztek, de Tahcidisz egy életerős bombával egyenlített, így mindössze két percig volt nálunk az előny. A gólváltás kifejezetten jót tett a meccsnek, jó iramban, izgalmasan teltek a következő percek. A görög nyomás lassan enyhült, a 65. perc körülre pedig a játékosok lelkesedése is. A mieinknél kettős cserével frissítette Storck a csapatot, Nagy Ádám és Kalmár Zsolt beállítása jó döntésnek bizonyult, utóbbi játékos fantasztikus gólpasszt adott Németh Krisztiánnak, így az előny megint hozzánk került. A vezetés azonban most is csak néhány minutumig volt meg, Mitroglu 3-3-ra módosította az állást. Hogy még az egy pontnak se örülhessünk, arról a 86. percben Kone gondoskodott, így tehát a görög válogatott csak ebben a 90 percben több gólt szerzett, mint előtte 810 alatt.

Sajnos ez a forgatókönyv várható volt, így marad a legjobb csoportharmadik pozíciója vagy pedig a pótselejtező. Előbbihez az kéne, hogy az A-csoportban Törökország ne verje meg Izlandot és emellett Kazahsztán ne nyerjen Lettországban, valamint, hogy a C-csoportban spanyol válogatott csenjen el egy pontot az ukránoktól. Hétfő este okosabbak leszünk...

[1667513] 2015-10-11 18:00:00 Görögország - Magyarországx;
Percről percre: Görögország-Magyarország_2015_10_11x