EURO 2016

Casillasék kivihetnek minket az Eb-re

Tisztult a kép a legjobb csoportharmadik helyét illetően, ha Ukrajna nem győzi le Spanyolországot vagy Luxemburg pontot rabol Szlovákiától, ott vagyunk az Eb-n.

Habár egészen extrém forgatókönyvek esetén még akár Norvégia vagy Törökország is megelőzheti a legjobb csoportharmadik pozíciójában a magyar csapatot, a realitások talaján maradva, lehetett tudni, hogy kizárólag Ukrajnára kell figyelnünk. Sajnos keleti szomszédunk nem botlott Szkopjéban - ahogyan mi biztosak is voltunk a sikerükben -, így most már pontosan lehet tudni, mi szükséges ahhoz, hogy ne kelljen pótselejteznünk.

Magyarország 15 pontot visz a harmadikok harcába, Ukrajnának jelenleg 12 van, viszont sokkal jobb gólkülönbsége. Amennyiben tehát Ukrajna legyőzi a tét nélkül játszó spanyolokat hazai pályán, ők biztosan ott lesznek az Európa-bajnokságon, mi pedig az F-csoport eredményeitől függően valószínűleg vagy a második helyen megyünk tovább vagy pedig pótselejtezünk. Azért csak valószínűleg, ugyanis Szlovákia bénázása adott nekünk még egy nagyon pici esélyt. Északi szomszédunk hazai pályán vereséget szenvedett Fehéroroszországtól, és ha az utolsó körben nem győzik le Luxemburgot, akkor is ünnepelhetünk.

Ami a fogadóirodák szorzóit illeti, Szlovákia győzelme természetesen nincs veszélyben, hiszen Hamsikék luxemburgi örömünnepére 1.20-as szorzót fizetnek az irodák, míg a biztos ukrán Eb-részvételre 2.90-3.00 az odds.

[1667414] 2015-10-12 20:45:00 Ukrajna - Spanyolországx;