EURO 2016

Kötelező győzelem előtt az oroszok

  • hatharom.com

A győzelmi kényszerben lévő oroszoknak nem okozhat gondot a csoportutolsó Moldova legyőzése, még idegenben sem.

Kokorinék magabiztos győzelmet arathatnak Moldovában. - Fotó: caughtoffside.com

Noha az orosz válogatott a selejtezősorozat döntő részében igen csak szenvedett, a svédek legyőzésével megteremtette magának az esélyt a Szbornaja, hogy egyenes ágon kvalifikálja magát a jövő évi Európa-bajnokságra, feltéve, ha a hátralévő két meccsét hozza.

Győzelmi kényszerben van tehát Oroszország, ám a keletieknek nem okozhat gondot a gyengécske Moldova legyőzése. Pláne úgy, hogy mióta Leonyid Szluckij felel a szakmai munkáért, a válogatott szárnyal, köszönhetően annak, hogy a CSZKA Moszkvát párhuzamosan irányító mesterre hallgatnak az orosz sztárok, avagy mindenki beállt a sorba. Erre jó példa a skandinávok legyőzése, illetve az azt követő Liechtenstein ellen aratott óriási - 7-0 idegenben - siker. Ráadásul a pénteki mérkőzésen Alekszandr Kerzsakovon kívül mindenkire számíthat Szluckij, vagyis egy bivalyerős orosz válogatott utazik Chisinauba.

[1667543] 2015-10-09 20:45:00 Moldova - Oroszországx

Ami a moldávokat illeti, az ország futballja évről évre gyengébb, így fordulhat elő az a szégyen a kék-sárga-pirosakkal, hogy még Liechtensteint sem bírták legyőzni a sorozatban, vagyis győzelem nélkül, az utolsó helyen állnak a G jelű csoportban. Ennek hatására természetesen szövetségi kapitány csere is történt a hazaiaknál, illetve a hátralévő mérkőzéseken fiatalok kipróbálása, mélyvízbe dobása a cél. Ennek is köszönhető, hogy a pénteki, Oroszország elleni találkozóra öt újoncot, illetve hét olyan futballistát is meghívott Stefan Stoica szövetségi kapitány, akinek maximum öt válogatottbeli fellépése van.

Az eddig elhangzottakból egyértelműen kiderül, hogy perpillanat mekkora különbség van a felek közt, ráadásul amíg a hazaiak számára nincs, addig a vendégek számára igen komoly tétje van a találkozónak, avagy véleményünk szerint borítékolható az orosz válogatott magabiztos, legalább kétgólos győzelme Moldovában.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Moldova +1 Döntetlen (Moldova +1) Oroszország -1
3.70 3.45 1.65
[1667543] 2015-10-09 20:45:00 Moldova - Oroszországx;