EURO 2016

Bödééknek balkáni segítség kéne

A magyar együttes számára kiemelten fontos lenne, hogy Macedónia megverje Ukrajnát. Ám ennek nincs sok realitása...

Ukrajna válogatottja pénteken este Szkopjéba látogat, ahol kulcskérdés Formenko csapatának sikere. Ahogyan kulcskérdés lenne a magyar csapat számára is, hogy keleti szomszédunk ne nyerjen Macedóniában, hiszen úgy egy lépéssel közelebb kerülne a legjobb csoportharmadik pozícióhoz, azaz az egyenesági kijutáshoz. A véleményünk az, hogy bármennyire is alacsony az ukrán siker szorzója, megéri rájuk fogadni.

157961

Ami a hazaiakat illeti, még küzdhetnek az utolsó hely elkerüléséért, hiszen Fehéroroszország és Luxemburg is lőtávon belül van. A volt jugoszláv-tagállam csapata azonban eddig kritikán alul teljesít, kikaptak Luxemburgban is, csupán a miniállam ellen szerzett hazai 3-2 az egyetlen sikerük. Az ország labdarúgása nagyon mélyen van, ugyanakkor súlyos vereségeket nem, vagy csak ritkán szenvednek. A keretben egyébkén elkezdődött a fiatalítás, több kevésbé rutinos játékos is meghívást kapott a szerb Drulovics mestertől.

És hogy miért is kell annyira a győzelem az ukránoknak? Az egyenes ági továbbjutásban már nemigen bízhatnak, hiszen Szlovákia három pontra van a biztos kijutástól, ami nem okozhat problémát nekik. A legjobb csoportharmadik hely megszerzése azonban a kezükben van, amennyiben legyőzik a spanyolokat, és Macedónia utolsó marad, nem kell pótselejtezniük. Alakulhatnak úgy az eredmények, hogy nem nyer ma Ukrajna, és így is marad utolsó Macedónia, de ebben az esetben már szurkolniuk kell más eredményeknek is, míg ha nyerni tudnak ma a sárga-kékek Szkopjéban, már teljesen mindegy a számukra, hogy mi is történik hátul.

Az ukrán csapat évek óta rendkívül egységes és tapasztalt, ami nem csoda, hiszen a Sahtar-Dinamo Kijev-Zoria Luhanszk-Dnyipro négyes adja két játékos kivételével a teljes keretet. Nem valószínű, hogy szép meccsen, parádés játékkal, de valahogy be fogják gyűjteni a három pontot az ukránok.

hatharom.com-tipp: Ukrajna nyer
TippmixPro @1.41
[1667409] 2015-10-09 20:45:00 Macedónia - Ukrajnax;