Tenisz

Nadal már Pospisil ellen megégetheti magát

  • hatharom.com

Nem kezdett meggyőzően a spanyol klasszis, vajon Pekingben is hamar véget ér számára a torna?

Ha érdekel, hogy tippmestereink hogyan látják az esélyeket ezen a meccsen, illetve mi a tippjük, akkor látogass el a LOGIBET.COM-ra!

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal a nem túl fényesre sikerült amerikai keménypályás szezon után a Távol-Keleten próbál szépíteni. Szüksége is van a jó szereplésre, hiszen csak a világranglista-nyolcadik helyén áll, vagyis a jövő évi első major tornán, az Australian Openen így ismét korán összefuthat a legnagyobb riválisaival. Bár valószínűleg jelenleg ez a legkisebb baja, sokkal nagyobb probléma, hogy nem találja a játékát, aminek egyik oka, hogy fejben nincs a topon. Pekingben még pályafutása elején, 2005-ben tudott győzni, azóta a 2013-as döntő a legjobb, amit el tudott érni. Nem lehet azt mondani, hogy most meggyőző rajtot vett volna, pedig egy szabadkártyás hazai játékossal kezdett. A legjobb 16 között már sokkal rágósabb falat vár rá a kanadai Vasek Pospisil személyében. A juharleveles srác több top 10-es skalppal is rendelkezik, aligha fog megijedni a mallorcai klasszistól. 

Ki jut tovább?
Vasek Pospisil Rafael Nadal
TippmixPro @ 3.45 TippmixPro @ 1.22

Rafa első meccsén is látszódott, hogy a ranglista-230. Wu Di is abban a szellemben állt ki, hogy elhitte, hogy lehet esélye a győzelemre, ilyen néhány éve kemény borításon is elképzelhetetlen lett volna. Mindenki érzi, aki a spanyol ellen pályára lép, hogy van keresnivalója, Nadal skalpját pedig nyilván még most is hatalmas dolog levadászni. Pospisilnek nincs bonyolult játéka, nagy adogatás, nagy tenyeres, de most a kulcs a fonákja lesz, hiszen várhatóan oda érkezik majd a legtöbb labda. Ha edzőjével, Frederic Fontanggal sikerült erre kitalálniuk valamit, akkor pariban lehet az egykori világelsővel.