EURO 2016

Jövünk két sörrel az UEFA-nak

Az Európai Labdarúgó Szövetség néhány héten belül két olyan intézkedést is hozott, amellyel a magyar válogatott Eb-esélyeit növelte.

Legyünk őszinték, a sokat bírált, korrupt UEFA most megérdemel egy főhajtást és egy köszönőlevelet minden magyar polgártól, jelentősen növelték ugyanis esélyeinket arra, hogy ott legyünk a 2016-os Európa-bajnokságon.

157976

Az egyértelműen nagyobb sajtóhírt kapó, ám kevésbé fontos hír hétfő este látott napvilágot, melyről mi is azonnal beszámoltunk. A szurkolók ott lehetnek ugyanis a Feröer-szigetek elleni kulcsfontosságú találkozón, amelyen matematikailag is kiharcolhatjuk a pótselejtezős harmadik helyet. Ha az aranylábúink nem remegnek meg a Groupama Arénában a szigetlakók ellen, a finnek már sehogyan sem foghatnak be minket, de marad esély az egyenes ági továbbjutásra is. Más kérdés, hogy a pesszimisták szerint ez csak amolyan "beetetés", majd megkapjuk az igazi zárt kaput a pótselejtezős mérkőzésre, ahol sokkal nagyobb szükségük lenne a srácoknak a biztatásra. Reméljük, nem így lesz, mert nem is fogunk pótselejtezni!

A másik hír még az előző hónap közepéről datálódik, ekkor hozta meg ugyanis jogerős döntését az UEFA a horvátok kapcsán. A rosszul viselkedő kroát barátaink egypontos levonásban részesültek újabb balhéjuk miatt, ami óriási segítség a magyar válogatottnak. Ha érvényesítjük ugyanis a papírformát és verjük Feröert, valamint Görögország marad az utolsó helyen, akkor a horvátok nem előzhetnek be minket a legjobb csoportharmadik helyért vívott versenyben és már csak az ukránokra kell koncentrálnunk. Srnáéknak egyébként a saját csoportjukban elfoglalt helyek szempontjából teljesen mindegy volt a pontlevonás, hiszen a sorsuk valószínűleg az Olaszország-Norvégián múlik.

Egy szó, mint száz: Jövünk legalább két sörrel, kedves UEFA! De aztán nem bezárni a Groupamát a pótselejtezőkre!

[1667508] 2015-10-08 20:45:00 Magyarország - Feröer-szigetekx;