PL

Lesz skót bajnok Angliában?

A bukmékerek szerint a következő öt évben még nincs realitása a két Glasgow-i sztárcsapat csatlakozásának.

Hosszú évek óta téma Angliában és Skóciában, hogy a skót Premier Leauge két sztárcsapata, a Celtic és a Rangers a bajnokság nívótlansága miatt csatlakozik az angol PL-be. 2009-ben egyszer már leszavazták az angol klubok a csatlakozást, szakértők szerint pedig a következő évtized előtt nincs is sok realitása a tervnek.

"Úgy vélem, a jövőben egyre több tárgyalás lesz a csapatok és a ligák között a Brit-szigeteken. Ha tízéves távlatban nézem a Premier League-et, reálisabbnak tartom, hogy egy brit bajnokság lesz, mintsem angol. Ez azért elképzelhető, mert Olaszországban és Spanyolországban máshogy működik a rendszer, ott a sztárklubok sajá szerződéseket kötnek a ligákkal, ami még előnyösebb számukra." - nyilatkozta Dermot Desmond, a Celtic többségi tulajdonosa.

Desmond nyilatkozatára felkapták a fejüket a bukmékerek és az egyik brit iroda már szorzókat is ajánl a két csapat angol PL-be konvertálására. Amennyiben a Celtic vagy a Rangers megnyeri az angol bajnokságot a következő öt szezonban, a jelenlegi skót PL-t szponzoráló bukméker 501-szeres pénzt fizetne a bátor fogadóknak, míg ha a Championship elsőségét hódítanák el, csupán 34-szeres lenne a fizetség. Ennek azért is van realitása, mert a Glasgow-i csapatok "bekebelezését" úgy tartják csak lehetségesnek, ha azok a Championshipből indulnának, nem pedig rögtön a legerősebbek mezőnyéből.

"Mióta az eszünket tudjuk, szó van erről a megoldásról is, de nem tartjuk valószínűnek, hogy gyorsan megoldás születik, ezért is ajánlunk ilyen magas oddsokat a viszonylag rövid intervallumra. Egyelőre minden tényező azt valószínűsíti, jó pár Old Firmöt rendeznek még Skóciában, mire összecsaphatnak a csapatok a brit Premier League-ben." - nyilatkozta David Macdonald, az iroda szóvivője.