Bundesliga

Vasárnap eldől a Bundesliga?

  • hatharom.com

Ha Bayern-sikerrel ér véget a német szuperrangadó, akkor gyakorlatilag eldől a bajnoki cím sorsa a Bundesligában.

Lewandowski volt csapatát is sokkolhatja. - Fotó: bdnews24.com

Az éllovas és bajnoki címvédő Bayern München a legfőbb riválisát, a második helyen tanyázó Dortmund együttesét fogadja vasárnap. Mindkét együttes veretlen még az idei szezonban, ám amíg a bajorok valamennyi meccsüket lehozták a Bundesligában, addig a Borussia a legutóbbi két találkozóján nem tudott nyerni. Ezen eredményeknek köszönhetően hét játéknapot követően négy pont az előnye a Pep Guardiola gárdájának a BVB-vel szemben, avagy ha vasárnap nyerni tudnak a müncheniek, akkor olyan tetemes előnyre tehetnek szert, amely akár a bajnokság végéig is kitarthat.

Jelen állás szerint pedig borítékolható a piros-kékek győzelme, hiszen a hazaiak bombaformában vannak, különösen Robert Lewandowski. A lengyel válogatott támadó idei tíz Bayernes tétmérkőzésén már 14-szer (!) talált be, bő egy hete például a tavalyi ezüstérmes Wolfsburgnak lőtt 15 perc alatt mesterötöst (!). Már pedig nála senki sem ismeri jobban a dortmundi védelem gyenge pontjait, hiszen több évet húzott le a Borussiában. És akkor mit mondjuk a piros-kékek hátsó alakzatára, amely a legutóbbi öt tétmeccsen mindössze egyszer kapitulált?

[2002155] 2015-10-04 17:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx

A Bayern parádéja egyébiránt azért is megsüvegelendő, mert a csapat két világklasszis szélsője, Arjen Robben és Franck Ribéry elég régóta maródi - még vasárnap sem játszanak -, pedig a korábbi években rendre ők szabtak fazont a bajorok játékának. Ez is azt jelzi, hogy milyen erős az idei München, amely csapatnak nem lehet akadály az utóbbi hetekben gyengébben teljesítő Dortmund legyőzése.

A Borussia a kiábrándítóan teljesítő Hoffenheimmel és az újonc Darmstadtal sem bírt, ráadásul csütörtökön csak 1-1-es döntetlent játszott a PAOK otthonában az Európa Ligában. Igaz, a nemzetközi kupameccsből nem érdemes kiindulni, hiszen a BVB-nél a fél csapat nem szerepelt, ám a Bundesligában elért eredmények - főleg akik ellen az elérte a gárda - és mutatott játék az már csalódás.

Mindezek után egyértelmű, hogy a jelenlegi Bayern München jóval erősebb és sokkal jobb formában van, mint a Borussia Dortmund, ráadásul hazai pályán is játszik, ami szintén nagy előny a bajorok számára. Úgy véljük tehát, hogy Guardioláék zsinórban nyolcadik bajnoki mérkőzésüket is megnyerik a Bundesligában.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bayern München Döntetlen Dortmund
1.50 4.20 5.70
[2002155] 2015-10-04 17:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;