Premier League

Győzelmi kényszerben a City

  • hatharom.com

Már az első helyét is elveszítette a Premier League-ben az utolsó két bajnokiján botló Manchester City.

Agüeróék bő fél hónap után nyernének ismét bajnokit. - Fotó: caughtoffside.com

Pazarul kezdte idei Premier League-es szezonját a Manchester City, hiszen zsinórban az első öt bajnokiját megnyerte. Azt követően viszont igen erős formahanyatlás jött az Égszínkékeknél, mivel két londoni csapattól, először a West Hamtől otthon, majd a Tottenhamtől idegenben, kaptak ki. A Newcastle ellen viszont könnyedén kilábalhatnak a gödörből a hazaiak.

Merthogy a City a hétközben nagyon fontos győzelmet aratott a Mönchengladbach otthonában a Bajnokok Ligájában, ráadásul a mindent eldöntő találatot a 90. percben szerezték Manuel Pellegrini tanítványai. Ez a siker viszont hatalmasat lökhet a játékosok önbizalmán, hiszen a bajnokságban már lecsúsztak a második helyre, míg ha nem nyertek volna Németországban, akkor a BL-ben igen komoly slamasztikába kerültek volna.

Ahogy fentebb említettük, a hétvégén a bajnokságban is visszatalálhat a helyes útra a City, még úgy is, hogy temérdek hiányzója lesz - Gael Clichy, Fabian Delph, Wilfried Bony, Eliaquim Mangala és Kelechi Iheanacho biztosan kimarad, míg Vincent Kompany és Yaya Touré játéka kérdéses -, hiszen a Szarkák pocsék formában vannak, ráadásul ellenük pazarul megy Pellegriniéknek otthon, legutóbbi hét bajnokijukat rendre megnyerték a fekete-fehérek ellen.

[1988786] 2015-10-03 16:00:00 Manchester City - Newcastle Unitedx

Noha a Newcastle a Chelsea ellen pontot szerzett a múlt héten - egyébként inkább bukott kettőt, mint egyet szerzett -, Steve McClaren gárdája továbbra is nyeretlen az angol bajnokságban, és hét fordulót követően immár három egység a hátránya a biztos bennmaradást jelentő 17. helyezett Stoke-kal szemben.

A vendégek a múlt hetinél még szűkebb kerettel várják a bajnokaspiráns elleni mérkőzés, hiszen további játékosok dőltek ki a keretből és perpillanat Papiss Demba Cissé, Steven Taylor, Emmanuel Riviére, Curtis Good, Cheick Tioté, Rolando Aarons, Paul Dummett, Massadio Haidara és Jack Colback is sérüléssel küzd.

Ezt véleményünk szerint nem bírja el a Newcastle, és a City gyors játékosai szétkapják a Szarkák statikus védelmét. A hazaiak győzelme viszont nem fizet sokat, még a hendikepes változat sem, viszont, ha "megbolondítjuk" gólokkal a tippünket, akkor már remek szorzót kaphatunk a manchesteriek győzelmére. Egyébként a papírforma is hazai győzelmet ígér, méghozzá olyat, ahol legalább három gól születik, hiszen a legutóbbi hét Manchester City-Newcastle mérkőzés pontosan ilyen eredménnyel zárult.

Speciális fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
1X2 + Gólszám 2,5
Hazai és több @ 1.55
[1988786] 2015-10-03 16:00:00 Manchester City - Newcastle Unitedx;