Darts

Van Gerwen, Taylor vagy Wade?

Októberben beindul a darts nagyüzem és a felkészülés a világbajnokságra. Vasárnaptól szombatig Dublinban a World Grand Prix keretén belül feszülnek egymásnak a világ legjobbjai.

Az első fordulóban kettő, a második és harmadik körben három, az elődöntőben négy, míg a döntőben öt szettet kell nyerni a győzelemhez.

A World Grand Prix az őszi-téli dartsszezon első major tornája, amelynek immáron 15. éve a dublini Citywest Hotel az otthona. A hangulatra soha nem lehet panasz, mint ahogyan a játék színvonalára sem, hiszen a világ legjobbjai csapnak össze ebben a hét napban. A harc a dicsőség és az impozáns trófea mellett a 100 ezer angol fontért zajlik majd a 32 játékos között. A WGP érdekessége, hogy egyedül ezen a PDC-tornán szabály a dupla beszálló, ez külön pikantériát és izgalmat szolgáltat.

Hatalmas esélylatolgatásra most még nincs lehetőségünk, hiszen tavasz óta nem sok rangos versenyen láthattuk a játékosokat. Ettől függetlenül óriási meglepetéseket nem szokott hozni a World Grand Prix, legalább is, ami a végső győztest illeti. Az elmúlt tíz évben hatszor győzött a sportág királya, Phil Taylor, míg a világelső Michael van Gerwen és a világranglista-ötödik James Wade kétszer-kétszer. Rajtuk kívül a mezőnyben másnak nem sikerült még megnyernie a WGP-t. Ők hárman most is a legesélyesebbek, illetve mellettük a regnáló világbajnok Gary Andersonnal és Adrian Lewis-zal kell még komolyan számolnunk.

Azt jóformán kizárhatjuk, hogy papírforma elődöntők lesznek, az elmúlt tíz kiírás alkalmával ugyanis soha nem a négy legmagasabban rangsorolt játékos jutott be a legjobb négy közé. Sőt, az elmúlt években rendre az outsiderek, vagyis a nem kiemeltek okoztak meglepetést. Valamilyen szinten csalóka ez a statisztika, hiszen például a holland zseni is nem kiemeltként nyerte meg a tornát 2012-ben...

Darts-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!

Sokaknak lehet ugródeszka ez a verseny, például az U21-es világbajnok Keegan Brownnak, aki több nagy skalpot is begyűjtött már, és idén első profi tornagyőzelmét is elkönyvelhette Coventryben. Brown mellett érdemes lesz odafigyelni Stephen Buntingra (56.00 @ TippmixPro) és Justin Pipe-ra (155.00 @ TippmixPro) is, akik játszottak már elődöntőt Dublinban.

A nagyágyúk közül Terry Jenkins (94.00 @ TippmixPro) lehet még érdekes, akinek igaz, nincs jó éve, de az utóbbi hetekben már kezdett életjelet mutatni, ezen a tornán pedig jól szokott neki menni a játék, olyannyira, hogy kétszer egészen a döntőig jutott. 

Ki nyeri a tornát? - a   szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.95
Phil Taylor 3.55
Gary Anderson 7.00
Adrian Lewis 15.00
James Wade 15.00
Dave Chisnall 24.00
Peter Wright 25.00
Raymond van Barneveld 33.00

Felejthetetlen pillanat a tavalyi versenyből: James Wade és Robert Thornton egyaránt dobott egy 9 nyilas kiszállót az egymás elleni meccsükön.