NFL

Big Ben nélkül a Pittsburghnek harangoztak?

Fontos csoportrangadó következik az AFC Northban, de Roethilsberger nélkül bajban lehet a Steelers.

Borzalmasan alakult eddig a Baltimore Ravens és a Pittsburgh Steelers szezonja. Majdnem biztos, hogy a két csapat lemarad majd a rájátszásról, ám közel sem ugyanazon okok vezettek a jelenlegi helyzethez.

A pályaválasztó Pittsburgh Steelersnek legalább annyi megadatott, hogy külső körülményt, vagyis Ben Roethlisberger balszerencsés sérülését és a St. Louis Rams safetyjét, Mark Barront okolhatja a kialakult helyzetért. Mint ismert, az Acélváros irányítója 4-6 hétre partvonalon kívülre került, így a veterán Michael Vick kezd majd a Ravens ellen. A volt Falcons-QB nem szállt be rosszul az első meccsén, hat passzkísérletéből öt volt sikeres, a védelem pedig remekül megfogta Nick Foles támadósorát. Vicknek hatalmas szüksége lesz majd a támogatásra a futóktól, ehhez pedig mindenképpen az kell, hogy a visszatérő Le'Veon Bell legalább olyan jól játsszon, mint a Kosok ellen.

Aligha túlzás kijelenteni, hogy a Steelersszel ellentétben a Baltimore-nak tényleg ez lesz az utolsó esélye a szezon megmentésére. A 0-3-as rajtot követően egy újabb csoportrangadót elbukni egyet jelentene a kieséssel, így a Hollóknak - csúnya ilyet kimondani, de - nagyon jól jött Roethlisberger kiválása. John Harbaugh fiai három szoros mérkőzést buktak el és úgy tűnik, a védelem mellett a futójáték is vérfrissítésre szorul. Justin Forsett mindössze 3.2-es átlaggal fut, márpedig működő futójáték nélkül Joe Flacco is nehéz helyzetben van. Nem túlzás kijelenteni, a Ravenst jelenleg a nem éppen mai csirke Steve Smith viszi a hátán.

A Steelers futójátéka kulcskérdése lesz a mérkőzésnek, ha Bellék csődöt mondanak, a Steelersnek semmi esélye nem lesz. Szintén a vendégek mellett szól az is, hogy Joe Flacco kifejezetten jól dob a Steelers ellen, karrierje során 17 touchdown mellet csak 6 interceptiont dobott a 14 meccsen. Roethlisbergerrel ez a meccs egy sima hazai lenne, ám Michael Vicktől fogalmunk sincs, mire is számíthatunk. Szoros Ravens-győzelmet sejtünk, egy kevés pontos, feszült meccsen.

hatharom.com-tipp: 46.5 pont alatt
TippmixPro @1.60