Bajnokok Ligája

Mourinho visszatér korábbi sikerei színhelyére

  • hatharom.com

Avagy a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának rangadóján a Chelsea a Porto otthonába látogat.

Mourinho korábbi sikereinek színhelyére látogat.

A Bajnokok Ligája G-csoportjának keddi rangadóján összecsap a Porto és a Chelsea, avagy José Mourinho visszatér korábbi sikereinek színhelyére. Nem árulunk el nagy titkot, hogy a hét eleji meccsen minden a portugál mesterről szól majd.

Mourinho roppant sikeres volt a Portóval, hiszen előbb, 2003-ban UEFA Kupát, majd 2004-ben Bajnokok Ligáját nyert a kék-fehérekkel, és ezt követően tette át székhelyét a Stamford Bridge-re. A Chelsea-nél 2007-ig maradt, majd 2013-ban tért vissza Londonba, ahol tavaly ismételten bajnoki címig repítette a Kékeket a Premier League-ben. Azonban az idei év eddig igen nagy visszaesés a vendégek számára, hiszen hét fordulót követően mindössze a 15. helyen tanyáznak az angol bajnokságban, szombaton például majdnem a Newcastle otthonában égtek meg.

A visszaesés fő oka a londoniak szellős védekezése, hiszen a portugál mester korábban mindig sziklaszilárd hátsó alakzatáról volt híres, az idei szezonban azonban a Maccabi Tel-Aviv és az Arsenal elleni meccseket leszámítva mindig kapott legalább egy (!) gólt a londoni alakulat. Az előre játékkal is vannak problémái a Chelsea-nek, ebben a szekcióban sokat segíthetne a csapaton egy olyan formában lévő Radamel Falcao, mint amelyik 51 bajnoki mérkőzésen 41-szer talált be a Porto színeiben a portugál bajnokságban. Azonban a kolumbiai vélhetően ismét a kispadon találja magát, és a Bajnokok Ligájában - még - nem eltiltott, ugyanakkor szintén formán kívül lévő Diego Costa kezdhet elöl.

[2088197] 2015-09-29 20:45:00 FC Porto - Chelseax

Ami a hazaiakat illeti, a szokásoknak megfelelően a Porto az idei nyáron is alaposan átalakult, hiszen rengeteg érkezője és távozója volt a portugál csapatnak. Az új egyveleg pedig eddig felemásan teljesít, hiszen igaz, hogy a kék-fehérek vezetik a portugál bajnokságot, azonban a Martimo és a Moreirense ellen is csak döntetlenre voltak képesek, utóbbi csapattal éppen a hétvégén játszottak 2-2-es döntetlent, bár egyik legnagyobb riválisukat, a Benficát legyőzték. A Bajnokok Ligájában bő két hete a Dinamo Kijevnél vizitáltak Julen Lopetegui fiai, ahol végül a 89. percben buktat két pontot.

A portugálokra egyébiránt ugyanaz az alázatos, ugyanakkor támadószellemű játék jellemző, mint a korábbi években, vagyis bőven benne van a pakliban, hogy elkapják a rossz passzban lévő Chelsea-t. Azonban véleményünk szerint inkább kevés gólra éri meg fogadni, hiszen José Mourinho nagyon jól tudja, hogy ha nem kap ki csapatával Portóban, akkor borítékolható, hogy a Kékek megnyerik csoportjukat. Többek közt ezért is hatalmas taktikai csata várható a keddi rangadón, na, meg arról sem szabad megfeledkezni, hogy a felek legutóbbi négy tétmeccséből háromszor is kevesebb, mint 2,5 találat született.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.50 2.20
[2088197] 2015-09-29 20:45:00 FC Porto - Chelseax;