Serie A

Idén nem avatnak bajnokot?

Legalábbis nagyon úgy tűnik, egyik csapat sem akarja igazán megnyerni a Scudettót.

Nem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik legkaotikusabb szezonrajtját láthattuk Olaszországban. Mindent elmond a jelenleg uralkodó állapotokról, hogy a Torino-Sassuolo-Chievo trió benne van az első hétben, a Juventus pedig igen közel van a kiesést jelentő 18. pozícióhoz.

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?
   
Roma 3.30
Juventus 3.40
Internazionale 4.55
Napoli 8.25
Fiorentina 11.25
Lazio 19.50
Milan 22.00

A beragadás enyhe kifejezés arra, amit Massimilano Allegri csapata, a Juventus véghez vitt az elmúlt hónapban. Egyetlen aprócska győzelem árválkodik a csapat neve mellett, három könnyű hazai találkozóból pedig csak két pont jött össze. Legutóbb Nápolyban kaptak ki Pogbáék és nemigen látni a fényt az alagút végén. Khedira sérülésével Pogba kreativitásában kellene bízni, de a francia játékosnak gyenge szezonja van. A hat meccsen szerzett hét gól szintén nagyon gyenge, Morata és Mandzukic például még nem is volt eredményes idén. Úgy tűnik, a Pirlo-Tévez-Vidal hármast nem tudták megfelelően pótolni Torinóban és talán merészség ilyet kijelenteni hat fordulót követően, de a Juventus már nem Itália legjobb csapata.

Joggal merül fel persze a kérdés, hogy akkor mégis melyik az? A mi válaszunk pedig kicsit durva lehet első hallásra: a Fiorentina. Paulo Sousa gárdája nem csak azért érdemel elismerést, mert vezeti a tabellát és szénné verte mindkét milánói gárdát, de igen bizalomgerjesztő a csapat védekezése, ahogy azt a portugál mestertől megszokhattuk. Tele vannak jó támadójátékosokkal, a védelem pedig eddig egy meccset leszámítva kifogástalanul teljesít. Igen szép idény vár a Violákra, ha így folytatják.

Öt fordulóig az Internazionale háza táján is dörzsölhették a tenyerüket a tabellát látva, ám a játék már korántsem volt rendben. Négy 1-0 és egy 2-1 szerepelt az Inter neve mellett, tulajdonképpen csupa kötelező győzelmet sikerült Manciniéknak hozni. Ámde a csapat nem játszott jól egyik meccsen sem, nyögvenyelősen jöttek a három pontok. Vasárnap este aztán Ilicicék rendesen megruházták a milánói kék-feketéket, így lassan Mancini is át kell gondolja, jó ötlet volt-e mondjuk Mirandát vagy Kondogbiát az iparvárosba csábítani.

Egyelőre a Romát is nehéz elhelyezni az erősségi skálán, Francesco Tottiék sem tudják, hol is a helyük. A nyári sztárigazolások közül egyelőre Mohamed Salah igyekszik csak törleszteni a vételárát, Edin Dzeko a gólok elmaradása mellett még egy sérülést is összeszedett, így Garcia mester október végéig nem számíthat rá. Mi ezt a Romát még mindig nem tartjuk egy túlságosan erős csapatnak, de a káosz bajnokságában akár még ez is elég lehet - ráadásul a bukik őket favorizálják jelenleg.

Talán a Napoli az, amely a Fiorentina mellett a legbiztatóbb képet kezdi mutatni. Maurizio Sarri együttese a szerkezetváltást követően kicsit beragadt a rajtnál, de hazai pályán nemrég legázolták a Romát, majd egy óriási győzelmet könyvelhettek el a Juventus ellen. Ha a Higuaín-Insigne páros továbbra is ilyen jól fog szerepelni, a Napoli minimum a dobogóra felérhet.

A futottak még kategóriában fel lehetne sorolni a Laziót vagy éppen a Milant, de az azért nem valószínű, hogy a hektikus rómaiak vagy a formálódó és emellett borzalmasan védekező milánóiak meg tudják majd szorongatni a legjobbakat.

hatharom.com-tipp:

Őrültség tippelni arra, hogy ki nyeri a bajnokságot, de értéket mi egyértelműen a Violák végső sikerében látunk. A     jelenleg 11.25-szörös pénzt fizet Tatarusanuék bajnoki címére, de akad olyan internetes fogadóiroda, ahol megháromszorozhatjuk pénzünket, ha a Fiorentina a dobogón végez.

1.53-ért fogadhatunk arra is, hogy a Juventus a botrányos rajt után legalább a BL-indulást eléri, míg az AS Roma esetében ez 1.50.

Melyik csapatok végeznek a dobogón?
Roma 1.50
Juventus 1.53
Internazionale 1.66
Napoli 3.00
Fiorentina 3.00
Lazio 5.50
Milan 4.00
2015-09-28;55
2015-10-03;55
2015-10-04;55
186871