NB I

Újabb sima Fradi-siker a láthatáron?

  • hatharom.com

Tizedik bajnoki mérkőzését is megnyerné a Ferencváros csapata, amely szombaton Felcsútra, a Puskás Akadémia otthonába látogat. A listavezető zöld-fehérekre telt ház és egy motivált ellenfél vár.

Robert Jarniék nehéz helyzetben /pfla.hu

Habár a Puskás Akadémiánál a szezon elején még olyan nyilatkozatok láttak napvilágot, melyek szerint a dobogós helyezések elcsípése is a célok között szerepel, a felcsúti alakulat egyelőre mélyen tudása alatt teljesít. Robert Jarni vezetőedző munkássága egyelőre megkérdőjelezhető, hiszen a bajnokságban csak a 9. helyen tanyázik a csapat, ráadásul kedden óriási meglepetésre kiesett a kupából a harmadosztályú Kozármisleny gárdájával szemben (2-0). Ezzel együtt a horvát szakember bizakodó a szombati meccset illetően és a hazai pálya előnyében bízva győzelmet vizionál a Fradi ellen.

"Nagyon masszív, erős, jó játékerőt képviselő csapata van a Fradinak. Nem kétséges, hogy Thomas Doll és a szakmai stáb remek munkát végzett a zöld-fehéreknél. A programunkon nem változtatunk, gyakorlatilag ugyanúgy készülünk a Fradi ellen, mint bármelyik másik csapat ellen. A Ferencvárosnak is megvannak a gyengeségei, kis sebezhető pontjai, amelyeket megpróbálunk majd kihasználni szombaton. Tiszteljük az ellenfelet, de senkitől nem ijedünk meg az eredményeik, vagy a tabellán elfoglalt helyezésük láttán. Extrán motiváltak a játékosaink, ha betartják, amit kérünk tőlük, akkor nagy baj nem lehet. Most is a győzelemmel lennénk igazán elégedettek, a hazai pálya előnye mellettünk szól.” - foglalta össze gondolatait Jarni mester a soron következő, Ferencváros elleni bajnoki találkozóról a puskasakademia.hu-nak.

Puskás Akadémia#hun-puskas_akademia

Akár Doll is beállhatna, a Fradi megállíthatatlannak tánik / fradi.hu

Bármennyire is akarhatnak a felcsútiak, a Fradi ellen azért ez még kevés lesz. A zöld-fehérek egészen imponáló magabiztossággal szállítják a győzelmeket és bár a sziporkázó játék el-elmarad, a Fradi dominanciájához nem férhet kétség. Thomas Doll ráadásul olyan bő kerettel dolgozhat, hogy ha valakinél esetleg formahanyatlás jelei látszódnának, gyakorlatilag úgy tud variálni az összeállításon, hogy a csapat potenciálját ez nem befolyásolja.

"Jó edzéshét van mögöttünk, a fiúk frissebbek lettek - kezdte az értékelést a fradi.hu-nak Doll. - Az erőnléti edzéseket több napra osztottuk el, és az elmúlt hetinél valamelyest rövidebb tréningeket tartottunk. Segítségünkre volt az időjárás is, hiszen ezen a héten már nem volt akkor hőség. Reméljük, hogy a játékosok frissessége meglátszik majd a szombati mérkőzésen is, és gyorsan újra megtaláljuk azt a ritmust, ami a korábbi hetekben jellemző volt ránk."

Védekező felfogású ellenfélre számít a Fradi első számú kapusa, Dibusz Dénes. A fiatal hálóőr mindössze 3 gólt kapott idáig a bajnokságban, a legjobb portásnak számít az élvonalban, ám a Puskás veszélyes támadóitól azért tart egy kicsit.

"Az a célunk, hogy szombaton jó játékkal szerezzük meg a három pontot a Puskás Akadémia ellen. Mindegy, hogy itthon vagy idegenben futballozunk, mindig a saját játékunkat akarjuk játszani, szeretjük mi irányítani a találkozót. Tavaly a Robert Jarni-vezette Pécs igencsak megnehezítette a dolgunkat. Nagyon jól védekeztek, így csak egy pontot sikerült szereznünk ellenük. Most is arra számítunk, hogy ellenfelünk elsősorban stabilan védekezik majd. A Puskás Akadémiának több minőségi támadója is van, így fontos lesz, hogy gyorsan visszarendeződjünk, minél kevesebb kontrára adjunk lehetőséget. Ha ez így lesz, és a helyzetkihasználásunkon is tudunk javítani, akkor megszerezhetjük az újabb győzelmet"- nyilatkozta Dibusz Dénes a fradi.hu-nak.

Ferencváros#hun-ferencvaros

A Puskás Akadémia nincs jó passzban, három forduló óta nyeretlen, hétvégén Diósgyőrben a 92.percben bukta el a mérkőzést, hét közepén pedig kiesett a két osztállyal alacsonyabban rangsorolt ellenfél ellenében. A Fradi ezzel szemben szárnyal, már 20 gólt szerzett, utoljára 2014. októberében veszített el magyar bajnoki találkozót. A népligetiek keretében hemzsegnek a válogatott játékosok, Böde Dániel személyében pedig az egyik legjobb formában lévő csatár is őket segíti. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy éppen a gyengélkedő Puskás Akadémia állítaná meg a Doll-sereget, így mi ú tippelünk, a Ferencváros behúzza 10. mérkőzését is...

Fogadás a végeredményre    
Puskás Akadémia Döntetlen FTC
7.90 4.00 1.42
Konteózzunk?
Különböző fórumokon és hozzászólásokban megjelentek olyan vélemények is, melyek szerint a Fradi esetleg besegíthet a Puskásnak. A teória alapja természetesen a politikai összefonódás, az állami pénzekből felpumpált Fradi bajnoki címéhez gyakorlatilag nem férhet kétség, ugyanakkor egy újabb Puskás-pofon tovább támadási felületet adhat a felcsúti vezérkarnak. Az biztos, hogy egyszer minden sorozatnak vége szakad, így a Fradi is ki fog kapni előbb-utóbb, ám ha ez éppen Felcsúton következne be, hát..hogy is mondjuk, igencsak gyanúsnak tetszene. Vagy nem?
[2005822] 2015-09-26 18:00:00 Puskás Akadémia - Ferencvárosx;
2015-09-26;212
184980
9572#00