Premier League

Megtörheti Newcastle-i átkát a Chelsea

  • hatharom.com

Az Arsenal után az eddig még nyeretlen Newcastle legyőzése sem okozhat gondot a José Mourinhóéknak.

Hazardék 2011 után nyerhetnek ismét Newcastle-ben. - Fotó: caughtoffside.com

Ha a felek egymás elleni eredményeiből - főleg amit Newcastle-ben játszottak az utóbbi években - indulnánk ki, akkor roppant nehéz 90 perc várna a Chelsea-re szombaton. Azonban a hétvégén gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy a londoni alakulat hány góllal győzi le a Szarkákat.

Pocsék formában vannak a fekete-fehérek a most futó szezonban, hiszen még nem sikerült bajnoki találkozót nyerniük, ráadásul hétközben, az alacsonyabb osztályú Sheffield Wednesday ellen sikerült hazai pályán (!) kiesnük az Angol Ligakupából. Ezek után pedig tényleg nem sok jóra számíthatnak az ébredező Chelsea ellen.

Pláne úgy, hogy gyakorlatilag Steve McClaren fél csapata kihagyja a szombati, a londoniak ellen a junioroktól is fel kell emelnie egy-két játékost, hogy a nevezhető játékosok maximális számát kihasználhassa. Ez pedig annak köszönhető, hogy Emmanuel Rivière, Sylvain Marveaux, Paul Dummett, Curtis Good, Steven Taylor, Cheick Tioté, Jack Colback, Michael Williamson és Papiss Demba Cissé is sérüléssel bajlódik. Mindezek tudatában ember legyen a talpán, aki a Newcastle-re fogad szombaton.

[1988773] 2015-09-26 18:30:00 Newcastle United - Chelseax

Merthogy, ahogy fentebb is említettük, kezd belejönni a Chelsea, hiszen José Mourinho alakulata legutóbbi három találkozóját zsinórban megnyerte, mégpedig úgy, hogy 10 gólt (!) lőttek a Kékek, s mindössze egyet kaptak. Igaz, az Arsenalt leszámítva nem játszottak komoly csapattokkal, mivel a Bajnokok Ligájában a Maccabi Tel-Avivval, míg az Angol Ligakupában a Walsall gárdájával mérték össze tudásukat.

Igaz, ezen találkozók pont jókor jöttek a vendégeknek, hiszen a magabiztos sikerek önbizalmat adnak a Kékeknek, akik tovább zárkózhatnak, ha hozzák a hétvégi meccsüket, míg a Manchester City nem nyer a White Hart Lane-en. Mindkét eredményre nagy esély van, főleg a Chelsea sikere a tuti, még úgy is, hogy Thibaut Courtois továbbra is sérült - mondjuk a belga hiánya meg sem látszik, hiszen a nyáron igazolt Asmir Begovic remekül helyettesíti csapattársát -, míg Diego Costa eltiltott. Igaz, nagy kérdés, hogy a spanyol válogatott futballista vajon tényleg hiányzik-e majd a csapatból?

A Newcastle pocsék formája, kilátástalan játéka, rengeteg hiányzója, illetve a vendégek egyre magabiztosabb teljesítménye azt mondatja velünk, hogy a Kékek minden nehézség nélkül arathatnak sima győzelmet a Szarkák otthonában.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Newcastle Döntetlen Chelsea
5.20 3.80 1.60
[1988773] 2015-09-26 18:30:00 Newcastle United - Chelseax;