Férfi kézilabda BL

Mire megy a Szeged a szkopjei pokolban?

A lengyel Kielce után újabb nagyvadat ejthet a MOL-Pick Szeged csapata: a Tisza-parti alakulat vasárnap a Vardar Szkopje otthonába vizitál.

Vajon lesz mit ünnepelni Szkopjéban?

A Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában talán a MOL-Pick Szeged csapata aratta a legnagyobb meglepetést: Juan Carlos Pastor együttese imponáló játékkal 31-30-ra legyőzte a tavalyi kiírás bronzérmesét, a lengyel bajnok Kielcét. A Tisza-parti alakulat végig jobbnak bizonyult ellenfelénél, és - ahogy Talant Dusebajev, a Kielce edzője a mérkőzés után kiemelte - az egygólos különbség inkább a lengyelekre nézve volt kedvező, hisz' a Szeged az utolsó öt percre ötgólos vezetéssel fordulhatott.

Sok idő azonban nem volt ünnepelni, hiszen a hét közepén már magyar bajnoki vár a szegedi fiúkra, hétvégén pedig egy újabb nagyágyú, a FinalFour-esélyes Vardar Szkopje lesz az ellenfél - idegenben. A macedón bajnok kiváló anyagi lehetőségei révén az elmúlt 2-3 év során világklasszisok sokaságát nyerte meg magának, az új sztárcsapat építése projekt pedig talán az idei szezonra csúcsosodhat ki. A macedónok az első kanyarban a francia Montpelliert simázták le idegenben (30-25), ám a csapat igazi erőssége maga a hazai pálya, ahol 5-6 ezer fanatikus előtt fogadják az ellenfeleket.

"Kemény meccs vár ránk, pokoli hangulatban. A Vardar szurkolótáborában a focidrukkerek is nagy számban megtalálhatók, így egészen más közegben kell majd pályára lépnünk. Igazi pokol lesz a Vardar csarnoka. Én bízom a csapatom győzelmében, bizonyítottuk a lengyel bajnok ellen, hogy képesek vagyunk bárkit legyőzni" - nyilatkozta a pickhandball.hu-nak Marko Csuruvija, a szegediek szerb szélsője, aki pályafutása korábbi szakaszában játszott a Vardar Szkopje színeiben is.

Persze a Szegedtől láttunk már egy-két orbitális idegenbeli bravúrt, hiszen emlékezhetünk a tavalyi szezonra, ahol például a német Löwent tanították móresre Juan Carlos Pastor fiai. A spanyol szakvezető most is bizakodva tekint a találkozó elé, klubja honlapjával pedig megosztotta a siker receptjét is.  "Sok fontos dolgot be kell tartanunk. Sterbik Árpád remek kapus, akit tisztelnünk kell, de nem szabad félnünk tőle. Fontos lesz a visszarendeződés, mert a Vardar szélsői gyorsak, képesek lerohanni minket. Fontos lesz Karacsics kikapcsolása, ő remekül összejátszik a beállósokkal, és még a hazai átlövők is komoly szerepet töltenek be. Ezek a Szkopje erősségei." - mondta Pastor, aki sérülés miatt három kulcsemberére, Rajko Prodanovicsa, Antonio Garcia Robledóra és Garcia Parrondóra nem számíthat továbbra sem.

Fogadás a végeredményre    
Vardar Szkopje Döntetlen Szeged
1.18 10.00 5.25

A bukinál a Kielce elleni bravúrgyőzelem nem sokat nyomott a latba, hiszen Szkopjéban abszolút favoritok a macedónok, Igor Karacic és társai sikere mindössze 1.18-as szorzót fizet a Tippmixen.
A határokat a gólok számát illetően 57.5-ön, a hendikepet pedig 4,5-n húzták meg a bukik, ami első ránézésre korrektnek tűnik, hiszen papíron a két csapat van ekkora differencia.

A szkopjei pokolban tényleg nehéz az élet. A Vardar nagy célokat szövöget a szezonra, hazai pályán pedig bárkit képes legyőzni. A kapuban Sterbik Árpád fantasztikus formába lendült, és neki általában jól szokott menni a magyar csapatok ellen. A bukmékerek a Szeged góljainak a számát 26-27 találat körülire teszik, vagyis 61 gól abban az esetben születne, ha a Vardar 34-35 gólt szerezne. Véleményünk szerint komoly fizikai ütközet lesz a vasárnapi, Pastor taktikai érzése egyensúlyozhatja csapata kvalitásbeli hátrányát, így mi úgy számolunk, hogy ezúttal 60 gól alatti termést produkálnak a csapatok.

Vardar Szkopje - MOL-Pick Szeged    
hatharom.com-tipp: Gólok száma 60.5 alatt
TippmixPro@1.35
Vardar Szkopje - MOL-Pick Szeged
Bajnokok Ligája, B-csoport, 2. forduló
Szkopje, Vasárnap 17:30
Vezeti: Michal Badura (SVK) Jaroslav Ondogrecula (SVK)
Tv: Sport 1, EHF Tv,