Premier League

Mire megy a City Londonban?

  • hatharom.com

A Premier League 7. fordulójának rangadóján a formába lendült Tottenham fogadja az elmúlt héten kétszer is botló Cityt.

Egyre több a gondja Manuel Pellegrininek. - Fotó: caughtoffside.com

Egyre jobb formában van a Tottenham, hiszen a legutóbbi három Premier League-találkozóján nem kapott gólt, és az utolsó két bajnokiját egyaránt 1-0-ra nyerte meg, a Sunderland és a Crystal Palace együttese ellen, igaz, az Arsenal ellen a kék-fehérek kiestek az Angol Ligakupából.

A jó bajnoki forma a csapat védelmének köszönhető, avagy Mauricio Pochettino rendbe rakta együttesének védekezését, hiszen a tavalyi, közel 1,5-es bekapott gólátlagot eddig sikerült majdnem egy egésszel, 0,5-re letornászni, ami nem kis bravúr az angol bajnokságban.

Az előre játéka ugyan még akadozik a londoniaknak, de ameddig hátul így zárnak a bekkek, addig a meccsenkénti egy lőtt gól is elég lehet az üdvösséghez. Azonban, ha Szon Hung Minnek sikerül teljesen beilleszkednie, illetve Harry Kane végre megtalálja góllövőcipőjét, akkor bizony nagyon nehéz lesz legyőzni a Spurst, főleg hazai pályán.

[1988776] 2015-09-26 13:45:00 Tottenham Hotspur - Manchester Cityx

A korábbi évekkel ellentéteben ezúttal nem számíthat könnyű meccsre a City szombaton, hiszen a gárda pocsékul teljesített az elmúlt héten. Manuel Pellegriniék kikaptak a Juventustól a Bajnokok Ligájában, majd az óriásölő West Ham is elvitte mind a három pontot az Etihad Stadionból. Hétközben viszont nyerni tudtak a manchesteriek az Angol Ligakupában, a Sunderland ellen.

Ami szintén nem a vendégek mellett szól a szombati találkozó előtt, az nem más, minthogy Pellegrini az alábbi játékosokra nem számíthat Londonban: Gael Clichy, Eliaquim Mangala, David Silva, Fabian Delph, Wilfried Bony, Pablo Zabaleta, Samir Nasri és Kelechi Iheanacho. Noha még így is bivalyerős kezdővel tud felállni az égszínkék csapat, ez egy igen elég veretes névsor, pláne úgy, hogy a chilei mester három alapembere is benne van. Ám ettől függetlenül a manchesterieknek csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, bár úgy véljük, hogy ilyen előjelek után már egy iksszel sem lennének csalódottak Sergio Agüeróék.

Összességében egy igen kiélezett, abszolút háromesélyes találkozóra van kilátás, ahol véleményünk szerint nem esik sok gól, amit a hazaiak idei teljesítményére, illetve a vendégek győzelmi kényszerére alapozunk.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
2.00 1.65
[1988776] 2015-09-26 13:45:00 Tottenham Hotspur - Manchester Cityx;