NB I

Mikor ikszel végre a Vasas?

  • hatharom.com

Szombathelyre látogat a Vasas az OTP Bank Liga 10. fordulójában. Mindkét együttes csupán hét gólt szerzett a szezonban, ám a Haladás a második, a Vasas a kieső 11. helyről várhatja a találkozót.

Mészöly Gézáék lehűtötték a fejeket / Fotó: haladasfc.nyugat.hu - Vágyvölgyi Bálint

Speciális hidegterápiával (is) készült a hétvégi mérkőzésre a Szombathelyi Haladás. Mészöly Gézáék arcáról gyorsan lefagyott a mosoly a hűtőkabinban, de nem sok kellett hozzá, hogy a szerdai kupameccs után a drukkerek is hidegrázást kapjanak. A Haladás a harmadosztályú Pénzügyőr vendége volt a 2. fordulóban, és bár a szakmai stáb erősen felforgatott csapatot küldött a pályára, a közel egyórás emberelőnyben kiizzadt 3-1-es győzelemmel azért nemigen lehetett elégedett.

Ezzel együtt a Haladás kiváló szezont fut idáig, hiszen a vasiak a Fradi mögött a második helyen állnak a tabellán, kilenc forduló alatt mindössze egyetlen meccsüket veszítették el. Ez két dolog miatt is bravúros: egyrészt a Hali tavaly épp' hogy csak bennmaradt az első osztályban, másrészt kilenc kör alatt hét rúgott góllal 16 pontot szerezni nem akármi. Ezzel nagyjából el is mondtuk, miféle csapat a Haladás: egy masszív, robotolós alakulat, amely futószalagon szállítja a 0-0-kát és az egygólos összecsapásokat.

Haladás#hun-haladas

A Vasas ugyan kieső helyről várhatja a fordulót, ám Szanyó Károly gárdájának teljesítménye azért nem ilyen gyászos. Az angyalföldiek a hét közepén a Szolnok otthonában aratott 2-1-es győzelemmel léptek tovább a kupában, ezzel pedig zsinórban második tétmeccsüket nyerték meg idegenben. A piros-kékek játékban ugyan nem lógnak ki az élvonalból, de a helyzetkihasználásukkal komoly gondok vannak, a közelmúltban elbukott három 1-0-s meccs (Puskás, MTK, Debrecen) pedig nem tett jót a hangulatnak sem.

Nem ikszelt még idén a Vasas / facebook.com/vasaslabdarugas

Szombathelyről elvinni a három pontot erősebb csapatoknak is a becsületére válna, ám a fővárosiak semmiképpen nem akarnak üres kézzel távozni. Csökkenti az esélyeiket, hogy a házi gólkirály Mohamed Remili sérülés miatt nem léphet pályára, jó hír ugyanakkor, hogy a Bernd Storck által a felnőtt válogatott bő keretébe is behívót kapó Osváth Attila visszatérhet a csapatba és a Szolnokon sérülés miatt cserét kérő Könyves Norbert is tudja vállalni a játékot.

Vasas#hun-vasas

Akárcsak a Haladás, a Vasas is csak hét gólt szerzett a bajnokságban, ezzel a Békéscsaba után a második leggyengébb támadócsapatának számít. Mészöly Géza együttese azonban védekezésben is jeleskedik, kilencből hat (!) alkalommal érintetlen maradt Király Gábor kapuja.

Hogy mit lehet erre a meccsre tippelni? A Haladásra kínált szorzó némileg túlzásnak vehető, azért ekkora különbséget mi nem látunk a csapatok között még Szombathelyen sem. A Hali vélhetően erőn felül teljesít, az utóbbi meccseken nem is játszott valami jól, míg a Vasas Kispesten azért már bemutatta, hogy képes meglepetést okozni. A piros-kékek ráadásul még nem játszottak döntetlent a bajnokságban, a nagy számok törvénye alapján pedig érik már egy, főleg, hogy az utolsó 5-6 meccsük meglehetősen "ikszes" volt...

Fogadás a végeredményre    
Haladás Döntetlen Vasas
1.77 3.40 4.45
[2005820] 2015-09-26 18:00:00 Haladás - Vasasx;
2015-09-26;212
184980
9572#00