Premier League

Könnyed siker előtt a MU

  • hatharom.com

Louis van Gaal ezúttal egy másik honfitársát, Dick Advocaatot győzheti le, avagy a MU a Sunderlanden is átléphet.

Louis van Gaal Ronald Koeman után Dick Advocatot győzheti le. - Fotó: mirror.co.uk

A Premier League idei szezonjának eddigi legsimább mérkőzésére van kilátás szombaton az Old Traffordon, ahol a jó passzban lévő, második helyezett Manchester United fogadja a bajnokság jelenlegi leggyengébb csapatát, a Sunderlandet.

A Vörös Ördögök kimásztak a gödörből, a gárda gyorsan túltette magát a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája vereségen, hiszen vasárnap a Southampton otthonában nyert kiváló játékkal 3-2-re. A kormányt ismét az új szerzemény, Anthony Martial fogta, aki két góllal járult hozzá a manchesteriek sikeréhez. Lousi van Gaal a hétközi, Ipswich elleni Angol Ligakupa találkozón nem sok mindenkinek adott pihenőt, ennek pedig meg is lett az eredménye, a MU simán jutott tovább a következő fordulóba.

A szombati találkozón ezúttal is csak a védelemből lesznek hiányzói a holland mesternek, de Chris Smalling újfent bebizonyította, hogy lehet rá számítani, avagy vélhetően Marcos Rojo és Luke Shaw hiányát elbírja a United a Sunderland ellen. Pláne, ha az Anthony Martial-Wayne Rooney-Juan Mata-Memphis Depay négyes megint megrázza magát.

[1988772] 2015-09-26 16:00:00 Manchester United - Sunderlandx

Erre pedig nagy esély van, mert az idei Sunderland rettentő pocsék formában van. Hiába igazoltak jól a Fekete Macskák a nyári szünetben, és a játékoskeret minősége alapján hiába van középmezőnybeli csapata a piros-fehéreknek, valami mégsem stimmel Észak-Angliában. Ennek pedig az az eredménye, hogy a Sunderland hat forduló alatt mindössze két pontra volt képes, az Angol Ligakupából pedig simán kiesett a Manchester City ellen kedden.

A legnagyobb gond a vendégeknél a védekezéssel van, hiszen az idei szezonban nyolc tétmérkőzés alatt 20 (!) bekapott gólnál járnak, ami rettentően sok. Ebben a legnagyobb szerepe Dick Advocaat mesternek van, aki feladta az előző szezonban jól bevált taktikáját - akkor a hollanddal megvívott kilenc tétmeccs alatt, mindössze tíz gólt kaptak a piros-fehérek -, és gyakorlatilag feladta a védekezést, ami a Premier League-ben láthatóan nem vezet eredményre.

A Manchester United sikeréhez kétség sem férhet perpillanat, véleményünk szerint egyedül csak a különbség a kérdéses. Ha pedig nem történik égszakadás, földindulás a találkozón, akkor Wayner Rooneyék minden gond nélkül többgólos, akár kiütéses győzelmet is arathatnak a Sunderland ellen.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Manchester United -1 Döntetlen (Manchester United -1) Sunderland +1
1.60 3.70 3.85
[1988772] 2015-09-26 16:00:00 Manchester United - Sunderlandx;