Bundesliga

A müncheni expressz Mainzon is átroboghat

  • hatharom.com

Zsinórban hetedjére győzheti le a bombaformában lévő Bayern München a Mainz együttesét szombaton.

Lewandowski a Mainz ellen növelheti góljainak számát. - Fotó: caughtoffside.com

A Bundesliga hetedik fordulójának egyik legegyértelműbb mérkőzésre kerül sor szombaton Mainzban, ahova a bajnoki éllovas és címvédő Bayern München látogat. A vendégek az utolsó hat tétmeccsükön könnyedén legyőzték a hazaiakat, nem lennénk meglepődve, ha folytatódna a piros-kékek jó sorozata.

A Mainz, ahogy a korábbi évekhez hasonlóan, idén is a középmezőnyhöz tartozik, gyakorlatilag a piros-fehérek azt hozzák amit tudnak. Ebbe persze belecsúszik néha egy-egy negatív - például az Ingolstadt elleni hazai vereség - és pozitív - Mönchengladbach idegenbeli legyőzése - meglepetés is. A piros-fehérek az elmúlt hétvégén ugyan 3-1-re legyőzték a Hoffenheim gárdáját, azonban hétközben könnyűnek találtattak a Leverkusen otthonában. A hétvégén pedig nagy az esélye, hogy ismételten vereséget szenvednek, hiszen a hírek szerint Elkin Soto, Fabian Frei és Jairo Sampeiro sem áll a csapat rendelkezésére, arról nem is beszélve, hogy a Bayern bombaformában van.

[2002154] 2015-09-26 15:30:00 Mainz 05 - Bayern Münchenx

Ahogy fentebb említettük, a bajorok pazar formának örvendnek, sorra nyerik a meccseiket, a hétközben például a Wolfsburgon gázoltak át, méghozzá Robert Lewandowski remeklésének köszönhetően. Tudniillik a lengyel válogatott támadó 0-1-es eredménynél, a szünetben szállt be a Farkasok ellen, s nem telt bele 15 percbe, hogy mesterötöst (!) szerezzen a zöld-fehérek ellen. Ezen eredménynek, illetve a Dortmund botlásának is köszönhetően a Bayern immár egyedüliként, két pontos előnnyel vezeti a Bundesligát. Ahhoz pedig, hogy Pep Guardioláék megtartsák előnyüket hozniuk kell a szombati találkozót.

Erre pedig minden esélye megvan a vendégeknek , még úgyis, hogy Arjen Robben és Franck Ribéry továbbra is maródi. A felek közti forma és tudásbeli különbségek, illetve az utóbbi évek egymás elleni eredményei alapján véleményünk szerint a müncheniek akár többgólos győzelmet is arathatnak szombaton Mainzban.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Mainz +1 Döntetlen (Bayern München -1) Bayern München -1
3.50 3.70 1.65
[2002154] 2015-09-26 15:30:00 Mainz 05 - Bayern Münchenx;