Bundesliga

Lewandowski lábai előtt hever a világ - videó

A Bayern München támadója kedden este szűk 10 perc alatt ötször talált be a Wolfsburg kapujába, a lengyel csatár történelmi tette után az egész világ a fejét fogta. De Guardiola biztosan...

Lewandowskit volt miért ünnepelni a társaknak / facebook.com/fcbayern

Robert Lewandowski a hét sztárja. A Bayern München lengyel gólvágója kedden este a Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzésen írta be magát a históriás könyvekbe. A bajorok kilencese a szünetben csereként beállva vált főszereplővé, miután 9 perc leforgása alatt öt gólt szerzett. A nem mindennapi tett számos rekordot jelentett Lewandowskinak, mától ugyanis az ő nevéhez fűződik:

  • a Bundesliga történetének leggyorsabb mesterhármasa (4 perc)
  • A Bundesliga történetének leggyorsabb mesternégyese
  • A Bundesliga történetének leggyorsabb mesterötöse
  • A Bundesliga történetének első olyan játékosa, aki csereként beállva öt gólig jutott
  • Lewandowskinak kilenc érintés kellett ahhoz, hogy ötször a kapuba találjon

Az elképesztő teljesítmény előtt természetesen az egész világ meghajolt, az internet és a közösségi oldalak felrobbantak a lengyel csatár teljesítménye után. Lewandowski parádéjára valóban nehéz szavakat találni, talán a legkifejezőbb momentum volt, mikor a bajorok trénere, Pep Guardiola az ötödik (csodaszép) találat után mosolyogva a fejét fogta.

A címvédő bajor gárda a rangadó megnyerésével továbbra is hibátlanul vezeti a tabellát, hat forduló után 18 ponttal és 20-3-as gólkülönbséggel áll az élen. A keddi ötösnek hála Lewandowski a mesterlövészek rangsorában is az élre ugrott, nyolc találatával megelőzte csapattársát, a hatgólos Thomas Müllert és a szintén hatnál járó dortmundi Aubameyangot.

A külföldi fogadóirodákban a gólkirályi címért zajló versenyben is az élre ugrott a lengyel, aki a tavalyi szezonban "csak" az ezüstcipőt tudta bezsebelni a Bundesligában. Ha a sérülések idén elkerülik, akkor nem vitás, hogy első számú favoritja a német aranycipőnek.

Ki lesz a német gólkirály?
Robert Lewandowski@1.50

A Bayern München a hétvégén szombaton Mainzban lép pályára. A bajorok formáját elnézve nem lehet kérdéses a találkozó végkimenetele, a vendégek győzelmére 1.22-es szorzóval fogadhatunk a TippmixPro-n.

[2002154] 2015-09-26 15:30:00 Mainz 05 - Bayern Münchenx;
184845
9556#00