Magyar foci

Érdemes szemezgetni a kupameccsekből?

Szerdán játsszák a labdarúgó Magyar Kupa második fordulós mérkőzéseinek a zömét, a Tippmixprón pedig természetesen tudunk is fogadnia a meccsekre.

A keddi napon két találkozót rendeztek és bizony nem is maradt el a meglepetés: délután a harmadosztályú Kozármisleny lenullázta a NB I-ben dobogós álmokat is szövögető Puskás Akadémiát (2-0), amely számára a legjobb 32 csapat között véget ért a szereplés. A kora esti meccsen a Vasas az NB II-es Szolnokhoz látogatott, és bár a Tisza-parti alakulat megszerezte a vezetést, az angyalföldi gárda fordítani tudott és végül 2-1-es győzelmével kvalifikálta magát a következő körbe.

Zsebeld be a nyereményeket a Tippmixprón!

A magyar bukiknál jó pár találkozóra lehet fogadni a szerdai napból is, igaz valamennyi mérkőzésre minimális kettest kötést határoztak meg az irodánál, ráadásul megyei bajnokságban szereplő gárdák találkozói fel sem kerültek a kínálatba.

Igen érdekes mérkőzés elé néznek Nyíregyházán, ahol a pénzügyi galibák miatt a harmadosztályba visszasorolt Spartacus az NB II-es Vácot fogadja. Mint ismert, a visszasorolás ellenére a nyírségiek nem eresztették szélnek a keretet, ami meg is látszik az eredményeken, hiszen Mátyus János együttese 8 kör után hibátlan mérleggel vezeti az NB III Keleti csoportját. A Vác viszont egyelőre keresi a helyét az NB II-ben, Sisa Tiborék hat vereség mellett mindössze egy győzelmet gyűjtöttek a bajnokságban, így nem is nagyon csodálkozhatunk azon, ha az "osztálykülönbség" ellenére a hazai csapatot favorizálják a bukmékerek.

Pikáns kis párosításnak tűnik a Mezőkövesd és a Békéscsaba csatája is. A borsodiak a másodosztály egyik favoritjai, míg a Csabát az NB I "fix" kiesőjének titulálják, így fordulhatott elő, hogy az NB II listavezetője esélyesebb az NB I sereghajtójával szemben. A két csapat a tavalyi bajnokságban találkozott utoljára egymással és mind a két randevúnak hazai győzelem lett a vége. Mindkét csapat elveszítette a hétvégi meccsét, a lilák a Fradi otthonában 1-0-ra maradtak alul, míg a Kövesd saját pályáján bukott rangadót a Gyirmóttal szemben (1-2).

A kínálatban elérhető találkozók többségével kapcsolatban igen vegyesek az érzéseink, hiszen hiába van papíron a csapatok között egy-egy osztálynyi különbség, az oddsok is ehhez mérten lettek megállapítva, így olyan nagyot nem igazán tudunk fogni sehol.

Az ugyanakkor az biztos, hogy a Haladásnak és a Diósgyőrnek kötelező a továbbjutás, előbbi a Pénzügyőr, utóbbi a Balatonfüred vendége lesz. Még ha Mészöly Géza és Belő Balázs felforgatott csapatokat is küld a pályára, az élvonal és a félamatőr harmadosztály között van akkor különbség, hogy így se okozzon gondot a győzelem megszerzésre - a két élvonalbeli gárda győzelmét összekombizva 1.41-es oddsot kapunk...

Magyar Kupa, 2. forduló    
Párosítás 1 X 2
Nyíregyháza (NB III.) - Vác (NB II.) 2,12 3,20 2,90
Pénzügyőr (NB III.) - Haladás 10,00 4,90 1,21
Dorog (NB III.) - Gyirmót (NB II.) 5,40 3,60 1,50
BKV Előre (NB III.) - Sopron (NB II.) 3,45 3,25 1,87
III. Ker (NB III.) - Budaörs (NB II.) 4,05 3,30 1,72
Cigánd (NB III.) - Soroksár (NB II.) 2.75 3,15 2,22
Cegléd (NB III.) - Kisvárda (NB III.) 3,30 3,25 1,92
Tállya (NB III.) - Csákvár (NB II.) 4,05 3,30 1,72
Rákosmente (NB III.) - Ajka (NB II.) 3,65 3,25 1,82
Mezőkövesd (NB II.) - Békéscsaba 2,32 3,15 2,60
Balatonfüred (NB III.)  - Diósgyőr 12,00 5,40 1,16