Bundesliga

Visszavágásra készül a Bayern

  • hatharom.com

A bajorok az elveszített Német Szuperkupát torolhatják meg a Wolfsburgon kedden hazai pályán.

Guardiola és csapata visszavágásra készül kedden.

A hatodik forduló, és talán az őszi szezon legnagyobb rangadójára kerül sor a Bundesligában kedden, amikor is a Bayern München fogadja a Wolfsburg együttesét az Allianz Arénában. A találkozó külön pikantériája, hogy a Német Szuperkupa döntőjében a Farkasok büntetők után győzték le a bajorokat hazai pályán még augusztusban.

Ám, ahogy fentebb is említettük, ezúttal Pep Guardiola együttese lesz a pályaválasztó, ami hatalmas előny a Bayernnek, hiszen otthon nagyon megy a piros-kékeknek, főleg a zöld-fehérek ellen, mivel 2002 óta, vagyis a felek utóbbi 16 (!) müncheni összecsapásán rendre a hazaiak nyertek. Ami szintén a bajorok mellett szól, az nem más, minthogy ismét formába lendültek, hiszen az Olimpiakoszt és az újonc Darmstadtot is játszi könnyedséggel, 3-0-ra győzték le, ráadásul idegenben. Ezen eredmények és a formába lendülés azért nagy szó, mert a két szélső, Franck Ribéry és Arjen Robben jó ideje harcképtelen - kedden sem lépnek pályára -, míg a védelemből Mehdi Benatia és Holger Badstruber szintén régóta maródi - ők is kihagyják a hétközi rangadót -. A hiányzók ellenére azonban még így is bivalyerős a bajorok kerete, gyakorlatilag Pep Guardiolának még ebben a szituációban is olyan kellemes gondjai vannak, hogy hogyan állítsa össze kezdő csapatát, mivel annyi a jó formában lévő labdarúgó a keretben.

[2002136] 2015-09-22 20:00:00 Bayern München - Wolfsburgx

Ami a vendégeket illeti, a Farkasok teljesítményére sem lehet panasz az utóbbi hetekben, hiszen a zöld-fehérek legutóbbi négy meccsükből hármat is megnyertek, ráadásul már 420 perce nem tudták bevenni Diego Benaglio kapuját.

A Wolfsburg védelme tehát bombaformában van, azonban olyan kaliberű támadóegységgel, mint amilyennel kedden néz farkasszemet, jó régen találkozott Dieter Hecking együttese. Ennek is köszönhető, hogy a hírek szerint a vendégek mestere, ultradefenzív felállásban küldi majd pályára fiait az Allianz Arénában kedden. Ebből akár jól is kijöhetnek a Farkasok, sokkal valószínűbb, hogy a kardjukba dőlnek, hiszen a piros-kékek ellen nem vezethet eredményre a védekezés.

A Bayern perpillanat jobb csapat, főleg, hogy Guardioláék lesznek a pályaválasztók, ahol - ahogy fentebb említettük - nagyon megy a bajoroknak a Farkasok ellen. Úgy véljük tehát, hogy a münchenieknek sikerül a visszavágás a hétközi bajnokin, sőt legalább kétgólos győzelemmel feledtethetik szurkolóikkal az elbukott Német Szuperkupát.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bayern München -1 Döntetlen (Bayern München -1) Wolfsburg +1
1.70 3.70 3.35
[2002136] 2015-09-22 20:00:00 Bayern München - Wolfsburgx;