Premier League

Hozza-e a kötelezőt a Liverpool?

  • hatharom.com

Brendan Rodgerséknek hozniuk kell a kötelezőt az újonc Norwich ellen, ha nem akarnak túlságosan leszakadni az élbolytól.

Bentekééknek hozniuk kellene a kötelezőt vasárnap. - Fotó: caughtoffside.com

A parádésan rajtoló Liverpool teljesítménye az utóbbi hetekben alaposan visszább esett, hiszen a Vörösök a legutóbbi négy tétmérkőzésükön nem tudtak nyerni. Az Arsenal elleni gólnélküli döntetlent követően, majd a West Hamtól hazai pályán kapott hármas után a Manchester Unitedtől is ugyancsak három gólt kaptak Brendan Rodgersék, azt követően pedig csütörtökön, Bordeauxban sikerült elérniük egy döntetlent.

Igaz, a hétközi, Európa Liga találkozón egy igen felforgatott liverpooli csapat futott ki a gyepre, Rodgers mester nyolc helyen változtatott a United elleni kezdőcsapatán, avagy a hazaiak északír vezetőedzője tudatosította a szurkolókban, hogy ebben az évben is a Premier League élvez prioritást a Vörösök számára. Tehát a kulcsemberek kipihenten várják a Norwich elleni bajnokit, ami nem egy rossz ómen tekintve, hogy az előző szezonban ilyen előjelek után simán legyőzték Simon Mignoleték a Manchester Cityt.

Philippe Coutinho egyébként is letöltötte eltiltását, így visszatérhet, a remeklő Emre Can újfent a kezdőben kaphat helyet, szintúgy, mint Adam Lallana, aki a franciák ellen betalált hétközben, avagy végre egy igen kreatív középpályás sorral kezdhet a Liverpool. Előttük pedig az a Christian Benteke szerepelhet, aki meglőtte az év gólját a Premier League-ben az elmúlt héten.

[1988763] 2015-09-20 17:00:00 Liverpool - Norwich Cityx

A Norwich eddigi teljesítményére összességében nem lehet panasz, főleg, hogy egy újonc csapatról beszélünk. A Kanárik a kötelező sikereket - Sunderland, Bournemouth - behúzták, a Stoke ellen pontot loptak, a Crystal Palace és a Southampton ellen pedig nem volt esélyük. Az előbb felsorolt csapatok listájából viszont kitűnik, hogy olyan kaliberű gárdával még nem találkoztak a zöld-sárgák, mint a Liverpool.

Vasárnap tehát az eddigi legnagyobb erőpróbájára készül Alex Neil együttese, pláne úgy, hogy az Anfield Roadon van jelenése a gárdának, amelyből Gary Hooper biztosan, míg Lewis Grabban, Andre Wisdom és Youssouf Mulumbu valószínűleg hiányzik majd.

A vendégek vélhető kimaradói, a hazai pálya előnye, illetve az, hogy a Liverpool kulcsjátékosai kipihenten léphetnek pályára, mind azt mondatják velünk, hogy a Vörösök megnyerik hétvégi találkozójukat, megelőzik aktuális riválisukat, vagyis feljebb kapaszkodnak a ranglétrán.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Liverpool Döntetlen Norwich
1.60 3.75 5.30
[1988763] 2015-09-20 17:00:00 Liverpool - Norwich Cityx;