Tipp

Duplázhat a BMC

  • Cesc18

Vasárnap a richmondi kerékpár-vb férfi csapatidőfutamából húznánk hasznot.

Kerékpár - férfi csapatidőfutam
Hatharom-tipp: BMC nyer
TippmixPro @ 2.05
Eddig éri meg: 1.80
Tipperősség: 5/10

Vasárnap az amerikai Ricmondban kezdetét veszi az országúti kerékpár-világbajnokság. A férfiaknál elsőként a csapatidőfutamban osztanak érmeket. Viszonylag sík lesz a terep, de azért kisebb-nagyobb dombok nehezítik majd a kerekesek dolgát.

Az első számú favorit a címvédő BMC csapata, amely extra motiváltan állhat oda a starthoz, hiszen nekik ez hazai verseny. A tavalyi csapathoz képest két helyen történt változás. Tejay van Garderen helyen Stefan Küng, Peter Velits helyett pedig Taylor Phinney kap lehetőséget. Nem gyengült velük a csapat, hiszen Küng kiváló tempómenő, Phinney pedig egyéniben volt már ezüstérmes is. Igaz, az amerikai kerekes súlyos sérülésből tér vissza, de ha nem lenne jó erőben, akkor aligha tették volna be a hatfős keretbe. A legtöbbet Rohan Dennis vállalja majd, aki a BMC húzóneve, ő a legjobb időfutammenő. A többiek, Silvan Dillier, Daniel Oss és Manuel Quinziato egyéniben labdába sem rúghatnának, viszont annyira jó tempómenők, hogy csapatban tökéletes láncszemek. 

A BMC legfőbb kihívója az Etix Quickstep, ahol Tony Martin személyében a világ legjobb időfutammenője teker majd. A német klasszis idén közel sem volt verhetetlen a krónokon, a Tour de France-on ráadásul megsérült, ami nem tett jót a felkészülésének. Mellette közepes időfutammenőket találunk, akik közül például Niki Terpstárnak elég sűrű volt a szezonja, nagy kérdés, hogy milyen erőben van. 

A BMC csapatként kiváló, ráadásul a versenyzőik frissen érkeztek a világbajnokságra, ami mindig fontos, így a szezon végéhez közeledvén. A pálya is fekszik nekik és azt sem szabad elfelejteni, hogy címvédőként ők indulhatnak utolsóként, így tudni fogják milyen időt kell menni, egy szoros verseny esetén ez döntő lehet. 

További kerékpár-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!