Bundesliga

A Leverkusen megnehezítheti a Dortmund dolgát

  • hatharom.com
megosztom

Véleményünk szerint megtaláltuk a legjobb tippet a Bundesliga hétvégi rangadójára, a Dortmund-Leverkusen derbire.

Aubameyang lehet az egyik főszereplője a vasárnapi német rangadónak.

A Dortmund és a Leverkusen előző szezonbeli mérkőzései nem igazán sikeredtek parádésra, azonban a felek vasárnapi ütközete az lehet. Pláne úgy, hogy mindkét fél alaposan belőtte magát a héten a Bundesliga ötödik fordulójának rangadójára.

A Borussia egyébként is parádés szezont fut, hiszen eddig mind a kilenc (!) idei tétmérkőzését megnyerte a sárga-fekete gárda, ez főleg úgy nem gyenge, hogy a nyáron többek közt edzőváltás is volt a BVB kispadján. Thomas Tuchellel viszont ismételten szárnyalnak a dortmundiak, s a most futó szezonban pedig a szerencse is melléjük pártolt, lásd a hétközi, Krasznodar elleni Európa Liga meccsüket.

Azonban muszáj kiemelni, hogy amíg a hazaiak csatársora brillírozik, addig védelmét szinte minden meccsen mattolják az ellenfelek, főleg az utóbbi hetekben. Pedig hátul mindenki hadra fogható a Borussiánál hetek óta, vagyis érthetetlen ez a rengeteg hiba, de amíg mindig eggyel többet lő ellenfelénél a Dortmund, addig ez megbocsájtható. Elöl Nuri Sahin biztosan nem játszik vasárnap, míg Marco Reus szereplésére már mutatkozik némi esély, azonban kérdéses, hogy megkockáztatják-e az igen sérülékeny német válogatott játékát, pláne úgy hogy messze nincs 100 százalékos állapotban a támadó. Egyébként is, a sárga-feketék Reus nélkül négyet gurítottak a múlt héten Hannoverben.

[2002124] 2015-09-20 17:30:00 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusenx

Ami a vendégeket illeti, a Leverkusen kiválóan, két győzelemmel kezdte a Bundesligát, azonban ahogy képbe került a nemzetközi kupaszereplés, úgy került háttérbe a német bajnokság. A legutóbbi két fordulóban kikaptak a Gyógyszergyáriak, a múlt héten például hazai pályán sikerült vereséget szenvedniük az újonc Darmstadt (!) ellenében.

Azonban a nyeretlenségi sorozatukat lezárták a piros-feketék, méghozzá a BATE Boriszov legyőzésével kedden. Rogers Schmidt tanítványai főleg a második félidőben sziporkáztak, amikor háromszor is bevették a fehéroroszok hálóját. Egyébként a leverkuseniek támadósorával nincs probléma, Javier Hernándezék szépen termelik a gólokat, a Dortmundhoz hasonlóan itt is inkább a hátsó alakzattal vannak gondok, hiszen szinte minden épkézláb csapat képes volt bevenni Bernd Leno kapuját.

Mivel mindkét csapatnak csak és kizárólag a győzelem az egyedüli elfogadható eredmény a vasárnapi rangadón, így vélhetően a felek igen csak támadóra veszik a figurát. De miért is ne tennének így, amikor az előre játékkal egyiküknek sincs gondjuk, a védekezéssel, viszont már annál inkább? Ezért is véljük, hogy az egyik legjobb, és az egyik legbiztosabb tipp a Dortmund-Leverkusen rangadóra a mindkét csapat szerez gólt fogadási lehetőség.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.60 2.05
[2002124] 2015-09-20 17:30:00 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusenx;
megosztom