Férfi kézilabda BL

Tesz közé ötöt a Veszprém?

Örülhetnek a kézilabda szerelmesei, a héten ugyanis elrajtolt a Bajnokok Ligája a férfiak mezőnyében. Szombaton a tavalyi finalista Veszprém a lengyel ezüstérmes Wisla Plock otthonába látogat.

A Veszprém győzelemmel rajtolna a BL-ben

Habár az MVM-Veszprém csapata az új idényben a rendes játékidőben még nem talált legyőzőre, azért mégsem olyan felhőtlen a hangulat a bakonyi csapat háza táján, hiszen a katari Super Globe döntőjét elveszítette az esélytelenebbnek vélt német Füchse Berlinnel szemben, ami nemcsak a szurkolók, de a klub vezetésében is sok embernek csalódást okozott. A játékosok és a szakmai stáb is érezte a felelősséget, ezért az elbukott döntőt követően alig 48 órával valóságos mészárlást rendezett a SEHA Ligában, amikor is 23 gólos győzelmet aratott hazai pályán a szerb bajnok és BL-induló Vojvodina ellen (44-21).

A Veszprém idei tétmeccsei
12.09.15 SEHA Veszprém Vojvodina 44 - 21
10.09.15 klub-vb Fuchse Berlin Veszprém 28 - 27 (h.u)
08.09.15 klub-vb Sydney University Veszprém 17 - 29
07.09.15 klub-vb Veszprém Taubate 27 - 24
01.09.15 SEHA Veszprém Meshkov Brest 31 - 24

A veszprémi alakulat nem titkolt célja, hogy az idei szezonban minden fronton megkaparintsa a végső győzelmet. A magyar bajnokság és a kupa bezsebelése nem okozhat gondot Nagy Lászlóéknak, mint ahogy a SEHA Ligában is valószínű a címvédés, a legnagyobb falat kétségtelenül a Bajnokok Ligája lesz. A Veszprém szisztematikusan építkezik, tavaly előtt összejött a FinalFour, tavaly pedig már a finálé is, ha előre akarnak lépni akkor idén a győzelem lehet az egyetlen igazi cél. Erre egyébként meg is van minden esélye a magyar bajnoknak, hiszen a Barcelona és a PSG mellett egyértelműen topfavoritnak számít...

A BL csoportkörének nyitófordulójában a lengyel ezüstérmes Wisla Plock vendége lesz a Veszprém. Nem éppen ideális kezdési helyszín ez, hiszen a plocki aréna igen nehéz terep a vendégcsapatok számára, a több ezer fanatikus szurkolóval megtámogatott Wisla bárki ellen esélyes hazai csarnokában, mást ne mondjuk a tavalyi idényben megégett Plockban a Barcelona vagy éppen a Vardar Szkopje is. A Veszprém utoljára 2014 tavaszán járt erre, akkor a legjobb 16 között találkoztak a felek és bizony a bakonyi alakulat az odavágót egy góllal elveszítette (34-33).

"A Wisla Plock nagyon nehéz ellenfél, különösen otthon. A spanyol kapusuk Corrales jó formában véd, veszélyesek a leindításaik, amivel meccset nyernek meg. A nyáron több játékos is érkezett a csapatukhoz, akikkel úgy gondolom, hogy erősödtek. Sok remek, fiatal játékosuk van, de közülük is kiemelkedik Dmitry Zhitnikov, akiből egy napon még nagy sztár fog válni. Ebben az új BL rendszerben rengeteg nehéz meccsünk lesz, a csoportunk kimondottan erős, de aki meg tudja szerezni az első két helyet, az nagy lépést tesz Köln felé. Mindenképpen győzni szeretnénk szombaton."- nyilatkozta csapata honlapjának Carlos Ortega vezetőedző, akivel azonos vélemény van honfitársa, a szélsó Cristian Ugalde is. "Mindig nehéz olyan az atmoszférában játszani, mint amilyen a Plock otthonát is jellemzi. Két évvel ezelőtt is megszenvedtünk ellenük. Az idei Bajnokok Ligája szezon várhatóan nehezebb lesz, mint valaha, jó lenne begyűjteni ezeket a fontos idegenbeli pontokat Lengyelországban. Úgy gondolom, hogy meccsről meccsre fejlődik a játékunk, de sajnos a Super Globe nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Már csak ezért is fontos lenne számunkra, hogy egy idegenbeli győzelemmel tudjuk kezdeni a BL szezont." - így a világbajnok klasszis.

A plocki aréna ötezres közönsége komoly fór a hazaiaknak

Nem lesz tehát könnyű dolga a veszprémi fiúknak a plocki pokolban. Habár a két keret között egyértelmű a különbség, a Wisla keretében jó pár klasszis és rutinos játékos játszik, ráadásul Manolo Cadenas személyében a világ egyik legfelkészültebb szakembere irányítja a csapatot. Ennek ellenére nem vitás, hogy a vendégek a favoritok, a Tippmixnél mindössze 1.20-as szorzót adnak a magyar bajnok győzelmére, szemben a lengyelek 4.80-as szorzójával. A tét ugyanakkor igen nagy, hazai pályán minden csapat annyi pontot szeretne gyűjteni, amennyit csak lehetséges, így az semmiképp nem várható, hogy a Wisla majd feltartott kézzel fut ki a pályára. Kérdés, ez vajon mire lesz majd elég...

Hendikepes fogadások -    
Wisla Plock +4,5 Veszprém -4,5
TippmixPro@1.75 TippmixPro@1.90
Wisla Plock (lengyel) - MVM-Veszprém
Bajnokok Ligája, A-csoport, 1. forduló
Plock, szombat 16:00
Vezeti: Dalibor Jurinovic (CRO) Marko Mrvica (CRO)
Tv: Sport 1, EHF Tv,