Sportfogadás

Ne értékeljük túl az első heti eredményeket az NFL-ben!

Elérkeztünk az NFL második játékhetéhez. Lássuk, milyen mérkőzések várnak ránk ebben a fordulóban.

Vége az NFL első hetének, órákon belül a Kansas és a Denver megkezdi a második fordulót. Az első játékhéten sok értékes tapasztalattal lettünk gazdagabbak, meglepő győzelmek és érdekes játékosteljesítmények is akadtak szép számmal. Azonban a legtöbb elemző szerint hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni a csapatok esetében, hiszen sok helyen új irányító állt a csapat élén, át kell még venni az edző elképzeléseit és a kémia sem feltétlenül kezd el azonnal működni a játékosok között. Lássunk néhány tényt és elvárást ennek függvényében a második hétre.

A második játékhét oddsai
   
  1 2
Kansas City-Denver 1.50 2.20
Cleveland-Tennessee 1.70 1.90
Carolina-Houston 1.55 2.20
Chicago-Arizona 1.95 1.70
Cincinnati-San Diego 1.50 2.25
New Orleans-Tampa Bay 1.14 4.35
Buffalo-New England 1.80 1.80
Washington-St. Louis 2.30 1.50
Jacksonville-Miami 2.80 1.35
Minnesota-Detroit 1.65 2.00
New York Giants-Atlanta 1.65 1.95
Pittsburgh-San Francisco 1.35 2.70
Oakland-Baltimore 2.85 1.30
Philadelphia-Dallas 1.35 2.65
Green Bay-Seattle 1.45 2.40
Indianapolis-New York Jets 1.25 3.10
A hazai csapatot írtuk előre minden esetben

Kansas City-Denver Broncos

A kétyardos passzokat már tökélyre fejlesztette Alex Smith, a Houston ellen működtek is, ahogy kell. Ugyanakkor a támadó fallal lehetnek problémák, így ha a Denver nyomás alá helyezi "Kovács Sanyit", meginonghat a biztos kezű irányító. A két mérkőzés közötti rövidebb szünet azonban általában a hazai csapatnak kedvez.

A vendégeknél Peyton Manningnek többre lesz szüksége, mint a Baltimore ellen, ahol csak 175 yardot passzolt. Ráadásul a KC passz elleni védekezése a legjobbak közé tartozik, de ebben a tekintetben a Broncos is remekül teljesített az első játéknapon.

Cleveland-Tennesse

McCown hiányában Manzielnek kell előlépnie és végre bizonyítania. Továbbra is az elkapók hiánya jelenti az egyik legnagyobb problémát, holott az idei draft volt az egyik legerősebb WR-ek tekinettében. A Titánoknak nem lesz könnyű behúzniuk a back-to-back idegenbeli győzelmeket, hiszen tavaly a teljes szezonban összesen volt két sikerük. Amennyiben mégis beigazolódik a fogadók többsége által várt Tennessee-siker, a Browns gyakorlatilag már két meccs után elbúcsúzhatna a szezontól.

Carolina-Houston

A Panthers szezonjai többnyire lassan indulnak be, ezért szerencsés volt számukra, hogy egy még náluk is gyengébben rajtoló csapattal játszottak az első héten. Cam Newton egészségesen várta a szezont, célpontjai is vannak, ráadásul a védelem is rendben volt.

Ezzel szemben a Houstonnál teljes a káosz QB-kérdésben és amit JJ Watt nem old meg, az manapság nem is létezik a Texansnál. Arian Foster nélkül ez bizony sima Panthers-sikernek tűnik.

Chicago-Arizona

A vártnál lényegesen jobban festett a Chicago Bears az első héten, pedig Jay Cutler ismét hozta a szokásos inkonzisztens játékát. A védőfal azonban rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott, amin javítani kell.

Az Arizonánál Ellington kiesése gondot jelent, Chris Johnson pedig már rég nem az a futó, akitől rettegni kell. Ha Palmer keze jól működik, jó kis meccset varázsolhatnak a Medvék és a Pintyek.

Cincinnati-San Diego

Kétségtelenül sima volt az oaklandi sikere a Bengalsnak, de a védelemben így is érdemes rákoppintani néhány játékos fejére. 30 sikeres passzt engedtek a Raidersnek, a tight end Eifert pedig 104 yardig és két touchdownig jutott.

Sok pontos, szoros kis meccs lehet, ahol a két irányító mellett a Bengals futójátékától is jó teljesítményt várhatunk.

New Orleans-Tampa Bay

Gyenge futójáték, túl sok passzkísérlet, nulla sack... A Saintsnél az első hét nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Érdekesség, hogy az utolsó 31 meccsükön, amikor csoportellenféllel játszottak hazai pályán és a hendikep legalább 6 pontos volt, 25-ször elbuktak.

Ha Winston képes lesz a Saints gyenge védelmét elkapni, akkor ebből akár 60-70 pontos meccs is kisülhet.

Buffalo-New England

Andrew Luckot és az Indianapolist remekül levédekezte Rex Ryan, ráadásul Tyrod Taylor is igen tisztességes első hetet zárt. Ami kétségtelenül probléma lehet, az McCoy sérülése.

A Pats úgy kezdte a szezont, ahogy várni lehetett, 110%-ot nyújtva, amolyan bosszút forraló szezon rajtjaként. A Bills ellen azonban komolyan próbára lesz téve Tom Brady, márpedig a szakértők várakozásai szerint az olyan parádés D-k, mint a Buffalóé, eséllyel lépnek majd pályára a Pats ellen.

Washington-St. Louis

A tavalyi 24-0-s vereség miatt van miért visszavágnia a Washingtonnak. A Rézbőrűek védelme a vártnál jobban működött, Alfred Morris is remek volt, így tulajdonképpen a vereség ellenére bizakodóak lehetne a Washington szurkolói.

Az idegenbeli győzelem igazán beindíthatná a Rams szezonját, hiszen a Seahawks elleni bravúros sikert követően akár két győzelemmel is elhúzhatnak a két évvel ezelőtti bajnok előtt. A védelemben viszont rendet kell tenni, Russell Wilsonnak ugyanis alig-alig volt sikertelen átadása és a 31 bekapott pont is igen gyászos.

Jacksonville-Miami

Egész biztatóan nézett ki az előszezonban a Jaguars O-line-ja, hiszen négy meccs alatt csak egyszer sackelték Borltest. Majd jött az első hét és a Carolina ötször is odaért hozzá, vagyis a Jacksonville ismételten gyengén kezdte az évet. Két éve 0-8, tavaly 0-6 - nehéz elképzelni, hogy idén már a második héten megszerzi az első győzelmét a csapat.

A Delfineknél a védelmen és az O-line-on van még mit csiszolni, de örömteli lehet számukra, hogy a gyengébb játék ellenére is nyerni tudtak Washingtonban.

Minnesota-Detroit

A 49ers elleni vereségen megmutatkoztak a Minny legnagyobb hibái: a fal képtelen megvédeni Bridgewatert, valamint a futójáték ellen gyenge volt a Vikingek védelme.

Az, hogy a Detroit kikapott San Diegóban, a vállalható vereségek közé tartozik. Az újonc Abdullah is remekül kezdte a szezont, a védelem azonban ismételten kudarcot vallott. Meglepő módon az Oroszlánok underdog a csoportrangadón, ami a Vikingek első heti játékát látva kicsit meglepő.

New York Giants-Atlanta

Első ránézésre meglepően közeli oddsokat kapunk erre a mérkőzésre. Eli Manning és a Giants szokásos bénázása ezúttal is visszaütött, az Óriások annak ellenére is kikaptak a Dallastól, hogy az irányítónak nem volt eladott labdája - de túl sok jó átadása sem.

Az Atlanta Falcons a Philadelphia elleni meglepetésgyőzelmet követően önbizalomtól duzzadva utazhat az idegenbeli meccsre, ami egy új edzői stáb esetében mindig fontos. Ugyanakkor ha nem tudnák nyomást helyezni Manningra (ahogyan nem tudtak Bradfordra sem), nem sok esélyük lesz a MetLife-ban.

Pittsburgh-San Francisco

A futás elleni védelem jól debütált a Steelersnél, ugyanakkor Tom Brady 32-ből 25 sikeres passza már aggódásra adhat okot Mike Tomlinnak. Szezon előtt azt mondhattuk volna, ez ellen a Frisco ellen kötelező a győzelem, ám Carlos Hyde-ék a Minny fölényes legyőzésével kiérdemelték a tiszteletet.

Oakland-Baltimore

Sokáig kérdéses volt, Derek Carr vállalja-e a játékot a Baltimore ellen, ám végül megérkezett a jó hír, felgyógyult a 24 éves játékos. Ennek ellenére a Raiders elég esélytelennek tűnik ebben a matchupban, hiszen gyakorlatilag minden csapatrészben fejlődniük kell. Nem volt pass rush, Murray gyengén futott, az irányítók is csődöt mondtak.

A Ravensnél szintén a támadójáték akadozott. Torrey Smith elvesztésével Flacco limitálhatja a hosszabb passzokat és átalakulhat kicsit a Hollók játékstílusa. A védelem viszont rendben volt és annak ellenére sima V-nek néz ki az oaklandi fellépés, hogy a Harbaugh-csapat híresen gyengén szerepel idegenben, amikor favorit a bukiknál.

Philadelphia-Dallas

Remek kis csoportrangadóra van kilátás, az Eaglesnek nincs más választása, mint a győzelem. Persze ha DeMarco Murray egy teljes meccs alatt fog 9 yardot futni ismét, akkor nincs miről beszélni.

Szakértők szerint a Dallas is lényegesen több futójátékot mutathat be, mint az előző héten, ugyanis aligha fog Romo minden meccsen 36 sikeres passzal zárni. Nem is kérdés, érdemes lesz ezért a csoportrangadóért bekapcsolni a tévét vasárnap este.

DeMarco Murray egykori csapata ellen léphet pályára

Green Bay-Seattle

A tavalyi NFC-döntő visszavágója lesz a hét mérkőzése. Meglepő módon könnyen lehet, hogy a futójátékról fog szólni a derbi, ugyanis amennyire nagy potenciál van jelenleg Eddie Lacyben, a Packers running backjében, annyira gyenge volt a futás elleni védelmük az első héten.

Szakértők szerint akkor sem lenne szabad messzemenő következtetéseket levonni, ha a Seattle 0-2-vel indítana, hiszen a támadó fal még nem állt össze és Kam Chancellor is hiányzik az ismert okok miatt. Russell Wilsonnak több futást kell vállalnia és akkor összejöhet a siker Wisconsinban is.

Indianapolis-New York Jets

A Buffalo ellen megmutatkozott a Colts játékospolitikájának hibája. A védelem minden eleme nagyon gyenge, ezen a téren sürgősen előrébb kell lépnie a csapatnak.

A Jets azonban kétségtelenül jól festett az első héten: Fitzpatricket nem sackelték, a támadó- és védőjáték is rendben volt. Mondhatnánk, hogy van potenciál ebben a csapatban, de ne felejtsük el, az ellenfél a Cleveland Browns volt. Okozhatnak ugyan nehéz pillanatokat a Coltsnak, de nem tűnik reálisnak, hogy 2-0-val indítanak.