Európa Liga

Orosz áldozata lehet a Dortmund parádés szezonjának

Csütörtök este a Borussia Dortmund fantasztikus menetelése a nem túl acélos Krasznodar ellen folytatódhat.

Nehéz szavakat találni a Borussia Dortmund idei évére. Összefoglaltuk már néhányszor a csapat teljesítményét, de nem árt frissíteni a számokat: a BVB idén eddig kilenc tétmeccséből kilencet nyert, a gólkülönbségük pedig 34-8. Csütörtökön Thomas Tuchel fiai az orosz Krasznodart fogadják hazai pályán.

Borussia Dortmund#ger-borussia_dortmund

A németek sikeréhez még akkor sem férhet kétség, ha tudjuk, Marco Reus nem léphet pályára csütörtökön, hiszen akadnak így is bőségesen gólvadászok. Elég, ha csak Henrih Mhitarjanra vagy Pierre-Emerick Aubameyangra gondolunk. Különösen az örmény játékos újjászületése figyelemreméltó.

Az ellenfél közel sem dicsekedhet ilyen remek idénnyel, az FC Krasznodar a bajnokságban egyelőre nem túlságosan kiegyensúlyozott, 3-3-2-vel állnak a Premjer Ligában. Az orosz csapat nem mondható tapasztalatlan gárdának, hiszen tavaly is bejutottak az Európa Liga csoportkörébe, ám ott hat szerzett ponttal végül kiestek. Idén Oroszországtól távol sem Pozsonyban, sem pedig Helsinkiben nem tudtak nyerni, hazai pályán viszont simán hozták a mérkőzéseiket.

Természetesen nem reális, hogy a Dortmund szériája sokáig kitart még, néhány napon vagy héten belül jön a botlás, de a Krasznodar ellen még sima lesz a hazai.

hatharom.com-tipp: Félidő/Vége: Dortmund/Dortmund
TippmixPro @1.55
[2089387] 2015-09-17 19:00:00 Borussia Dortmund - FC Krasnodarx;
2015-09-17;73