Sportfogadás

Az Ajax újfent felülkerekedhet a Celticen

  • hatharom.com

A holland bajnoki listavezetőnek hazai pályán ezúttal sem okozhat gondot a skót második helyezett legyőzése.

El Ghazi lehet az Ajax nyerőembere csütörtökön. - Fotó: caughtoffside.com

Két éve a Bajnokok Ligájában, most az Európa Liga csoportkörében méri össze tudását az Ajax és a Celtic együttese. Akkor az épen aktuális pályaválasztó nyerte meg a felek összecsapását, véleményünk szerint a csütörtöki, amszterdami találkozón, ismét a hazai gárda az esélyes.

Merthogy a hollandok - a Rapid Wien elleni BL-búcsút leszámítva - kiválóan teljesítenek az idén, speciel vezetik az Eredivisie küzdelmeit, az Európa Ligában pedig még gólt sem kaptak. Persze ez annak tükrében nagy eredmény, hogy Frank de Boer együttese a nyáron - papíron biztosan - gyengült, ráadásul az újak közül eddig csak Nemanja Gudelj váltotta be a hozzá fűzött reményeket, igaz, a piros-fehérek a szerb játékosért fizették a legtöbbet a nyári transzfer időszak alatt.

Ami az Ajax csütörtöki kezdőjét illeti, Riechedly Bazoer eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára, azonban de Boer mester könnyedén tudja pótolni őt, például olyan kreatív játékossal, mint Lasse Schöne vagy a szupertehetségnek számító Viktor Fischerrel.

[2089109] 2015-09-17 19:00:00 Ajax - Celticx

A vendégek háza táján már más a helyzet, hiszen a Celtic szégyenszemre csak a második helyet foglalja el a skót bajnokságban, ráadásul hét kör után már öt pont (!) a lemaradása az éllovas Aberdeennel szemben. A zöld-fehérek éppen a hétvégén kaptak ki az első helyezettől, méghozzá úgy, hogy Ronny Delia csapata hiába volt emberelőnyben bő 20 percet a találkozó végén, a győztes találatot mégis az Aberdeen vitte be.

Házon kívül egyébként sem megy igazán a glasgowi csapatnak, hiszen hét idei idegenbeli meccséből mindössze hármat nyert meg, ami nagyon gyenge mutató, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy ezen találkozók közül a legnehezebb találkozója a Celticnek a Malmö elleni ütközet volt. Persze ez nem újdonság, hogy Deiláék nem szerepel túl jól, főleg a nemzetközi kupaporondon, hiszen a skót bajnok évről évre gyengébb, mivel a csapat legjobbjai rendre a Premier League-ben kötnek ki. Ezúttal Virgil van Dijk igazolt 15 millió euróért a Southamptonba, azaz a vendégeknél hiába léphet pályára mindenki csütörtökön, még kevesebb a csapatban a potenciál, mint korábban.

Véleményünk szerint egyértelmű, hogy ki a jobb csapat, ráadásul az Ajax lesz a pályaválasztó, a fanatikus holland szurkolóknak köszönhetően pedig óriási az esélye annak, hogy de Boerék sikerrel veszik az Európa Liga csoportkörének első fordulóját.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Ajax Döntetlen Celtic
1.81 3.45 4.20
[2089109] 2015-09-17 19:00:00 Ajax - Celticx;