Tenisz

Idén is Djokovics zárja világelsőként a szezont

  • hatharom.com

Még három hónap hátra van a 2015-ös tenisz szezonból, de már most biztossá vált a szerb klasszis év végi világelsősége.

Novak Djokovics vasárnap második US Open-győzelmét ünnepelhette, miután a döntőben négy szettben legyőzte a svájci Roger Federert. A belgrádi sztárjátékos ezzel nem csak két számjegyűvé növelte a Grand Slam-trófeái számát, hanem bebiztosította az év végi világelsőségét is. 

"Megnyugtató, hogy év végén is én leszek az első a világranglistán" - mondta a szerb klasszis. "Sok mindent értem el ebben a szezonban, bízom benne, hogy az év hátralevő részében, Pekingben, Sanghajban, Párizsban és Londonban is eredményes tudok lenni."

Negyedik alkalommal zárja Djokovics elsőként a ranglistát és ezzel olyan legendákhoz csatlakozott, mint Ivan Lendl és John McEnroe. A rekordot egyébként hat év végi elsőséggel Pete Sampras tartja.

Elképesztően uralja a mezőnyt "Nole", pályafutása során összesen 164 héten át nem tudták letaszítani a ranglista éléről. McEnroe-t már biztosan elhagyja majd, az amerikai legenda 170 hétig tudott uralkodni. A következő a sorban Connors 268 héttel, őt Lendl és Sampras követi 270 és 286-tal, míg az örökranglista első helyén Federer áll 302-vel. 

Djokovics pályafutása legjobb szezonját futja, 65 győzelem mellett csupán öt vereséget számlál. Ő lett az Open Éra harmadik olyan játékosa, akinek egy éven belül mind a négy major tornán sikerült döntőbe jutnia. Hab a tortán, hogy ebből hármat meg is nyert, bár kisebb hiányérzete így is lehet, hiszen éppen a régóta áhított Roland Garros-siker maradt el. Ezen kívül az összes Masters-tornán melyen elindult, a döntőbe jutott, ami szintén fantasztikus teljesítmény. 

Szeptemberben nagy torna nem kerül már megrendezésre, Djokovicsot legközelebb az október 5-én rajtoló pekingi 500-as viadalon láthatjuk, ahol háromszoros címvédőként indul harcba. Oldalunkon viszont nem áll meg az élet, a sztárokkal ellentétben mi a kisebb versenyekre is fókuszálunk, de a legnagyobb figyelmet a hétvégi Davis Kupa-elődöntők kapják, melyről részletes előzetesben számolunk be.

Ki nyeri a 2015-ös Davis Kupát? - a   szorzói.
Csapat Odds
Nagy-Britannia 2.35
Ausztrália 3.70
Belgium 4.20
Argentína 5.00
Tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!