Felkészülés

Messi játszik, Argentína nyer?

Az amerikai Texasban játszik barátságos mérkőzést egymással a mexikói és az argentin válogatott. A gauchók bivalyerős kerettel utaztak el a találkozóra, így Gerardo Martino szövetségi kapitánynak kellemes gondokkal kell megküzdenie.

Messiért veszik a jegyeket - a Barca sztárjának pályára kell lépnie!

Jó hangulatban készülhet a szerda hajnali találkozóra a vb-döntős argentin csapat, hiszen a hétvégén történelmi különbségű győzelmet aratva, 7-0-ra kiütötte Bolíviát. A mérkőzésen tucat argentin sztár pályára lépett, például Lionel Messi csereként beállva duplázni tudott. A Barcelona klasszisa Mexikó ellen is pályára kerülhet, a kérdés csupán az, mennyi időt szán neki Martino mester.

"Logikus, hogy az emberek azért váltanak jegyet a meccsekre, hogy lássák élőben Messit játszani és természetesen ez a szervezők célja is. De óvatosan kell vele bánnunk, hiszen rengeteg meccs van a lábában. Szerencsére gyorsan világossá tette, hogy érdemes volt megvenni a belépőket" - kommentálta a Bolívia ellen hintett Messi-duplát Martino. "Mexikó ellen lesznek változások a csapatban, de majd csak a találkozó előtt derül ki pontosan az összetételünk. Az a tervünk, hogy ezen a két meccsen minden játékosunk pályára lépjen, de még nem döntöttem el mindent. Ezequiel Garay, Pablo Zabaleta, Lucas Biglia, Javier Pastore, Gonzalo Higuain és Angel Di Maria is a keretben van, meglátjuk hogyan sikerült kiheverniük a sérüléseiket és ennek fényében döntünk a sorsukról".

Martino szavaiból kiindulva tehát egy vegyes felállásra és számos meccs közbeni cserére lehet számítani, de ahogy írtuk, gyakorlatilag az összes sztárjára számíthat a szakmai stáb, így tartalékosnak semmiképp nem lesz nevezhető a csapat.

Argentína#arg-argentina

Argentínával ellentétben Mexikónak nem sikerült túl fényesre a hétvégi felkészülési találkozó, hiszen az El Tri 3-3-as döntetlent játszott Trinigad és Tobagóval. Ricaro Ferretti szövetségi kapitány elmondta, reméli, hogy fiai tanultak abból a találkozóból és Argentína ellen már azt hozzák, amire valójában képesek, hiszen a közép-amerikaiak ellen  hamar kétgólos hátrányba kerültek.

"Természetesen fejlődni szeretnénk, de összességben nem vagyok elégedetlen a csapatommal. Levontuk a következtetéseket és elégedett lehetek. Az önbizalom szempontjából persze sokkal lett volna, ha győzelemmel zárjuk azt a találkozót, de sok mindenre rámutatott a mérkőzés." - mondta a mexikói kapitány, aki hozzátette: ha játékosai olyan sztárok ellen játszhatnak, mint Lionel Messi és társai, abból további információkat szerezhet a szakmai stáb.

Mexikó#mex-mexico

A két válogatott meglehetősen régen, 2011-ben találkozott utoljára a Pánamerikai Játékok keretén belül. Akkor Mexikó 1-0-ra nyerni tudott, de azt megelőzően három meccsen is Argentína örülhetett a lefújást követően. Messiék Bolívia ellen bemutatott "mészárlása" látva nem vitás, hogy szerdán is a gauchók az esélyesek, a Tippmixen pedig 1.51-es szorzóval fogadhatjuk meg a győzelmüket.

Fogadás a végeredményre    
Argentína Döntetlen  Mexikó
1.51 3.90 6.00
[2076431] 2015-09-09 04:30:00 Argentína - Mexikóx;