Felkészülés

Brazília hatodszor is legyőzi Amerikát?

Amíg Európában javában zajlanak az Európa-bajnoki selejtezők, addig a dél-amerikai óriások barátságos mérkőzésekkel foglalják el magukat. Brazília Massachusettsben az Egyesült Államok ellen lép pályára.

Neymar ezúttal több játéklehetőségre számíthat, mint 8 perc / facebook.com

A brazil labdarúgó-válogatott a nem túl sikeres Copa América után próbálja tovább építeni csapatát, a selecao a hétvégén Costa Ricát egy gyenge mérkőzésen 1-0-ra győzte le. Magyar idő szerint szerda hajnalban az Egyesült Államok lesz az ellenfele Dungáénak. A két csapat egymás elleni mérkőzései meglehetősen egyoldalúra sikeredtek az utóbbi években, hiszen 2003 óta az összes találkozó Brazília győzelmével ért véget. Utoljára három éve találkoztak a felek, akkor a selecao négyet rámolt be a "jenkiknek", ám a jelenlegi formákat elnézve ezúttal aligha lesz ilyen könnyű dolga a szambakirályoknak.

[2089566] 2015-09-09 02:00:00 USA - Brazíliax;

A brazil csapaton belül akadt egy kisebb feszültség a Costa Rica elleni meccset követően, mivel a szövetségi kapitány kispadoztatta az elmúlt heteket - és így felkészülés nagyrészét - betegség miatt kihagyó Neymart. A Barcelona szupersztárja nem is hagyta szó nélkül a számára méltatlan helyzetet, és üzenete alighanem célba is talált, hiszen a hírek szerint Dunga az USA ellen már a kezdőbe teszi a kiváló támadót.

"Számítunk Neymarra, játszani fog. Azért van itt velünk, hogy újra játékba lendüljön. Játszani akar és lesz is lehetősége erre" - magyarázta az 1994-es világbajnok Dunga. "Fejlődnünk kell, természetes, hogy 3-4 nap tréningezés után nem vagyunk a toppon 90 percen keresztül. Fokozatosan kell előre lépnünk" - beszélt csapatáról a szakember.

Az Egyesült Államok csapatát irányító Jürgen Klismann szintén győzelmet ünnepelhetett együttesével, hiszen hétvégén Jozy Altidore duplájával 2-1-re verték Perut. A német tréner az októberi Konföderációs Kupa rájátszásra készül csapatával, ahol majd Mexikó lesz az USA ellenfele. Éppen ezért a mostani találkozókat néhány új ember és formáció tesztelésének szánja. "Tim Ream, Michael Orozczo és Geoff Cameron is megmutathatja magát, mert látni akarom őket a pályán, függetlenül attól, hogyan alakul a találkozó eredménye. Nagyon jó a hangulat az öltözőben, a játékosok támogatják egymást, ami igen tiszteletreméltó. Jó látni mindezt" - mesélt a válogatottja lelki állapotáról az egykori kiváló támadó.

Az eredmény tehát ezen a találkozón nem számít, így mindkét csapat gyakorolhatja azokat az elemeket, amelyekkel gondjai vannak. Klinsmann szavai alapján nem számíthatunk "véres" összecsapásra, a vélhetően telt ház előtt pályára lépő csapatok pedig kiszolgálhatják a közönséget. Vagy mégsem?

Fogadás a gólok számára    
2,5 gól felett 2,5 gól alatt
1.70 1.95
USA#usa-usa
Brazília#bra-brazil
[2089566] 2015-09-09 02:00:00 USA - Brazíliax;