US Open

Az első komoly teszt előtt Federer

  • hatharom.com

Nyolc éve Isner szettelőnyben volt Federer ellen, vajon ismét sikerül az amerikainak megszorongatnia a svájcit?

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A hétfői játéknapon a hazai kedvenc John Isner és az ötszörös bajnok Roger Federer ütközete kapja a legnagyobb figyelmet. A hangulat garantáltan fantasztikus lesz, hiszen ezzel a meccsel zárul a centerpálya programja. Nagyon szeretnék az amerikaiak, ha 2011 után ismét lenne játékosuk a negyeddöntőben, akkor egyébként szintén Isnernek jött össze ez a bravúr. Izgalmas derbi előtt állunk, hiszen 2007-ben, amikor először találkoztak New Yorkban, akkor a 22 éves "Big John" ellopta az első szettet és nagy csatára kényszerítette az akkor háromszoros címvédő svájci géniuszt. 

Ki jut tovább? - a   szorzói.
John Isner Roger Federer
TippmixPro @ 5.50 TippmixPro @ 1.08

Federer egyelőre ott folytatja, ahol Cincinnatiben abbahagyta. Kegyetlenül agresszíven, pontosan és összeszedetten játszik. Az adogatása továbbra is fantasztikus, igaz, az előző körben hosszú idő után először elveszítette a szervagémjét, de annyira uralta azt a meccset Philipp Kohlschreiber ellen, hogy ennyi megingás bőven belefért. Talán jól is jött ez neki, hiszen egyre nagyobb figyelmet kezdett kapni, hogy 70-nél is több játék óta nem tudták lebrékelni. 

Isner szintén könnyedén vette az eddigi akadályokat, ugyanazt a teniszt hozza, amivel a felvezető sorozatban nyerni tudott Atlantában, döntőzni Washingtonban és negyeddöntőzni a montreali 1000-es viadalon. Nem veszítette még el a szervagémjét, de az ő esetében ez mondhatni természetes. Ami viszont kevésbé, hogy nem tudták vele tartani a lépést, rendre minden szettben összehozott egy bréket, így a rövidítéseket is elkerülte. Ez mindenféleképpen pozitív, hiszen nem jellemző rá, hogy fogadóként hosszútávon ennyire eredményes legyen. 

Útjuk a nyolcaddöntőig
Isner ellenfele Eredmény Federer ellenfele Eredmény
Jiri Vesely 6:3, 6:4-nél Vesely feladta Philipp Kohlschreiber 6:3, 6:4, 6:4
Mihail Juzsnij 6:3, 6:4, 6:4 Steve Darcis 6:1, 6:2, 6:1
Malek Jaziri 6:2, 6:3, 6:4 Leonardo Mayer 6:1, 6:2, 6:2

Fogadás tekintetében egyből az over ugrik be az embernek, hiszen mindkettejük legnagyobb fegyvere az adogatás. A    -nál 38,5-nél húzták meg a határt és az overre 1.85-szörös pénzt fizetnek.

Federertől az utóbbi időben fogadóként rengeteget láthatjuk, hogy szinte a T vonalról próbál meg returnözni, megzavarva ezzel az ellenfelét. Legtöbbször be is jön neki, viszont Isner ellen ezt aligha fogja tudni alkalmazni. Ellene sokkal inkább hátra szorul majd, kérdés, ez mennyire ízlik majd neki? Matt Cronin, a US Open szakírója ötszettes csatát jósol, és mi is hajlunk afelé, hogy bizony a svájcinak nem lesz könnyű dolga. Isner hazai pályán mindig extra motivált, pláne, ha az Arthur Ashe 20 ezres közönsége előtt játszhat. 

Isner és Federer egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2012 Olimpia Federer 6:4, 7:6
2012 Indian Wells Kemény Federer 7:6, 6:3
2012 Davis Kupa Salak Isner 4:6, 6:3, 7:6, 6:2
2010 Sanghaj Kemény Federer 6:3, 6:4
2007 US Open Kemény Federer 6:7, 6:2, 6:2, 6:2