Eb-selejtező

Könnyed siker előtt a németek

  • hatharom.com

A múlt heti produkciók és eredmények alapján a Skóciának még hazai pályán sincs esélye Németország ellen.

Gordon Strachannek és csapatának hétfőn is meggyűlhet a baja a németekkel.

Németország és Skócia napra pontosan egy éve találkozott Dortmundban, amikor is a skótok nagyon közel álltak ahhoz, hogy meglepjék a németeket, hiszen a friss világbajnok házigazda csak és kizárólag a szerencséjének köszönhette, hogy be tudta gyűjteni a három pontot a szigetlakók ellen.

Az akkori meccs alapján Skóciának minden esélye meglenne hazai pályán, hogy legyőzze Németországot, és a továbbjutási esélyeit növelje, azonban, amit a felek az elmúlt héten produkáltak, az alapján gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy Joachim Löwék hány góllal nyernek Glasgowban.

[1667438] 2015-09-07 20:45:00 Skócia - Németországx

Merthogy a skótok elkezdtek bukdácsolni a selejtezősorozatban, pénteken például az a szégyen esett meg velük, hogy sikerült kikapniuk Grúziában, méghozzá úgy, hogy kaput eltaláló lövésük sem volt (!) az egész találkozó alatt. A németek viszont újra régi önmagukat idézték Lengyelország ellen, s legfőbb ellenlábasuk legyőzésének köszönhetően élre álltak a D-csoportban, avagy karnyújtásnyira került tőlük a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság.

Mindezek után a hétfői meccsen a hazaiaknak ki kell támadniuk, hiszen csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény számukra. Azonban ez a németeknek kedvez, akik előtt megnyílik a terület és a gyors játékosaiknak köszönhetően hamar dűlőre vihetik a találkozó sorsát. Ismerve a felek közötti különbséget, a válogatottak jelenlegi formáját, na, meg azt, hogy a skótoknak már az első perctől kockáztatniuk kell, óriási meglepetés lenne, ha mindezek után nem Németország győzelmével érne véget a találkozó.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Skócia Döntetlen Németország
7.00 4.30 1.41
[1667438] 2015-09-07 20:45:00 Skócia - Németországx;