EURO 2016

Málta komolyan megnehezítheti Olaszország dolgát

Olaszország az elmúlt években nem brillírozott Málta ellen. Vajon ma is borsot tör a kiscsapat a Contéék orra alá?

A csoportelsőség megszerzéséért lép pályára Olaszország Málta, majd Bulgária ellen az Eb-selejtező aktuális fordulóiban. Habár matematikailag az Squadra Azzurra könnyedén pótselejtezőre kényszerülhet, de a realitás azt mutatja, Antonio Conte fiai egyenes ágon jutnak majd ki a jövő évi tornára. Az első lépcsőfok Málta, amely azonban okozhat meglepetést a 2006-os világbajnoknak.

   
  1 X 2
Olaszország-Málta 1.03 14.00 27.00

"Nagyon fontos hét előtt állunk, két győzelemmel kvalifikálhatjuk magunkat az Eb-re. Amíg a játékosok az edzőtáborban vannak, nincs szó a klubokról, a közös érdek a válogatott jó szereplése. Az persze teljesen természetes, hogy vannak jobb kedvű játékosok, míg vannak, akiknek a csapata nem kezdte olyan jól a bajnokságot, de most csak ez a két meccs a fontos" - nyilatkozta a vezetőedző.

Az olasz keret
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Daniele Padelli (Torino), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)
Védők: Francesco Acerbi (Sassuolo), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit St. Petersburg), Matteo Darmian (Manchester United), Mattia De Sciglio (AC Milan), Manuel Pasqual (Fiorentina), Andrea Ranocchia (Inter Milan)
Középpályások: Andrea Bertolacci (AC Milan), Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Marco Parolo (Lazio), Andrea Pirlo (New York City FC), Roberto Soriano (Sampdoria), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
Támadók: Antonio Candreva (Lazio), Eder (Sampdoria), Stephan El Shaarawy (Monaco), Manolo Gabbiadini (Napoli), Lorenzo Insigne (Napoli), Ciro Immobile (Sevilla), Graziano Pelle (Southampton), Franco Vazquez (Palermo), Simone Zaza (Juventus)

Conte elmondta, közel sem lesz annyira sima ügy a szigetország legyőzése sem: "Málta az elmúlt években nagyon sokat fejlődött. Képesek 7-8 játékossal védekezni, így nagyon kemény ellenféllé váltak minden válogatott számára". A mester szavai egyáltalán nem eltúlzottak, hiszen az utóbbi három évben háromszor játszott Olaszország Máltával, és habár mindhárom meccsen győzelmet arattak Pirlóék, csak öt gólt szereztek.

Máltára az elmúlt években amúgy sem volt jellemző, hogy súlyos vereséget szenvedjen, a 2013-as Dánia elleni 0-6 óta még négy gólt sem kaptak senkitől, pedig játszottak Bulgária, Norvégia, Horvátország és Szlovákia ellen is. Éppen ezért a mi tippünk is a kevés gólról szól.

hatharom.com-tipp: 3.5 gól alatt
TippmixPro @1.75
[1667569] 2015-09-03 20:45:00 Olaszország - Máltax;
157986
2015-09-03;50
2015-09-04;50
2015-09-05;50